Hayırlı Para Kazanmak

Geçtiğimiz günlerde Köşebaşı Restoran zincirinin yeni uygulamasını öğrenmek üzere bir yemeğe katıldım; ‘kendin pişir kendin ye‘... Şimdilik sadece Basın Ekspres şubesinde başlatmışlar uygulamayı. İlk etapta biraz garipsedim durumu; hali hazırda onlarca şube ve oturmuş mönüleriyle zaten para kazanan bir mekan, neden böyle bir tarz denesin ki dedim... Fakat biraz detaylı düşününce, her geçen gün başka bir yenilik katmazsanız, markanızın bu derece büyüyemeyeceğini anlıyorsunuz herhalde...





Bu yenilik de iyi, güzel ama benim sohbet sırasında ilgimi çeken bambaşka bir konu oldu. Her akşam dolup taşan restoranların mutfak çıkışlarını hayal edin... Bir sürü çöp torbasında, artan yemeklerin de içinde bulunduğu bir yığın, atılmak üzere dışarı çıkarılıyordur. Böylesi bir israfa, ufak tefek denemeler dışında, kesin bir 

 



28 şubesinin her birinden artan bütün yemekler, paketlenip hayvan barınaklarına gönderiliyormuş. Böylece hem israfın önüne geçiyor, hem de hayvanseverlerin yetişemedikleri bir açığı büyük ölçüde kapatıyorlarmış. Ne diyelim? Umarım onca büyük restoran zincirleri de bu şık hareketten bir ders alırlar ya da almışlardır. Zira sadece kalabalıkları yakalayıp büyük para kazanmak değil, bu durumu hayıra vesile etmek de önemli! İnşallah sözümüz yerlerine ulaşır.

 
Zamanda Yolculuk...
 
Çocukluk zamanlarımdan hatırladığım detaylardan biridir; babamın beni Capitol AVM’ye götürüp gezdirmesi. Malum o zamanlar şimdiki gibi her yer alışveriş merkezi kaynamıyordu. Hatta Anadolu yakasında bulunan tek AVM orasıydı. Yıllar geçip onlarcası türemiş olsa bile, sadece Capitol ve birkaçı daha eski tadını koruyabildi. Geçenlerde gezme fırsatım oldu. 



 
(Yeniyıl dolayısıyla) Çocukluğumda dolaştığım yerlerin dekorunu ve etkinliklerini, yine çocukluğumdan kalma oyuncaklar üzerine organize etmişler. Kocaman kurşun askerlerden, lego yapabildiğiniz köşelere kadar, sizi çocukluk yıllarınıza götürüyorlar. Muhtemelen küçük yaş gruplarını hedef alsalar da ben kendi ufak hallerimi hatırlayıp, keyifli vakit geçirdim. Zamanda kısa bir yolculuk yaşamak için sizin de ziyaret etmenizi tavsiye ederim.