Hem Vegan, Hem Alternatif, Hem De Üretken: Tight Aggressive

Kadıköy’de vegan yemekler dediğimizde aklımıza ilk gelen mekanlardan biri olan Tight Aggressive, aslında bildiklerimizden çok daha fazlası. ''Kendin Yap'' alt kültürünü benimsemiş olan Tight Aggressive baskı atölyesinden konser organizasyonlarına, karma sergilerden vegan beslenme eğitimlerine kadar alternatif bir kolektif olarak karşımıza çıkıyor. 

Tight-Aggressive-Vegan-Yemek-Kolektif-Üretim-Atölyesi

Kadıköy Yeldeğirmeni’nde bulunan Tight Aggressive, ilk bakışta sıradan bir cafe gibi algılansa da, İstanbul’da vegan yemekler ve tatlılar sunan nadir mekanlardan biri. Vegan kahvaltının yanı sıra kendi ürettikleri vegan sucuk ve sosislerle dikkat çekerken, bir veganın da burger keyfi yapabileceğini kanıtlar nitelikte köri, nohut, mercimek, pirinç, mantar, fasulye ve dereotundan oluşan vegan burgerlerle de tercih ediliyor. Her ne kadar menüde cheesecake yazsa da peynirsiz hazırlanan, yemişlerden ve üzümden hazırlanan tabana, kakao yağı ve bol kajunun krema haline getirilip üzerine kelnmesiyle servise sunulan tatlı da veganlar için farklı bir alternatif oluşturuyor.

Tight-Aggressive-Vegan-Burger
Fotoğraf Kaynak: tightaggressive.com

Gelelim Tight Aggressive kolektifine! 2014 yılından beri düzenlenen ve bu yıl Haziran Ayı’nda gerçekleşen Byzantion Fest’te çeşitli underground müzisyenler ve müzik grupları bir araya geliyor. Etkinlik, konserlerin yanı sıra çeşitli tasarımcıların ''Kendin Yap'' ilkesiyle ürettikleri ürünleri pazarlamalarına ve fanzincilerin ortak bir alanda tanışmalarına olanak sağlıyor. 

Tight-Aggressive-Byzantion-Fest-Afiş
Fotoğraf Kaynak: tightaggressive.com

Yakın zamanda bir cafeden çok üretim atölyesi olarak tanınmaya ve anılmaya başlayacak olan Tight Aggressive’in kendi bünyesinde provaların ve kayıtların yapıldığı bir müzik stüdyosu bulunuyor. Programa uygun şekilde kiralanan mekan, genellikle genç müzisyenleri ağırlıyor. Sanatın her koluna açık olan Tight Aggressive’in duvarları zaman zaman karma sergilere ev sahipliği yaparken, kurulan tezgahta serigrafi baskı yapma ve atölye eğitimi alma şansı da mevcut.

Tight-Aggressive-Müzik-StüdyosuFotoğraf Kaynak: tightaggressive.com

Tight-Aggressive-Sanat-Galerisi-SergiFotoğraf Kaynak: tightaggressive.com


Mekanın bir bölümü, ''Loom Handcrafts'' markasıyla basılan t-shirtlere ve tasarım ürünlere ayrılmış. Beğendiğiniz ürünü Tight Aggressive’den satın alabiliyorsunuz. Dilerseniz siz de kendi tasarımlarınızı t-shirtlerinize yada çantalarınıza baskı yapabilme imkanına mekanın atölye çalışmaları sayesinde erişebilirsiniz.

Tight-Aggressive-Tasarım-Serigrafi
Fotoğraf Kaynak: tightaggressive.com

Yakında çıkaracakları dergi ile de üretime tam gaz devam edecek olan Tight Aggressive, İstanbul'un ihtiyaç duyduğu yaratıcılık ruhunu kamçılayan nadide mekanlardan biri.