Hızlı Yağ Yaktıran 5 Mucize Besin

Yağ yakmak ve kilo vermek o kadar basit değil hepimiz biliyoruz. İntoleransımızın olmadığı besinlerle, sebze ve meyve ağırlıklı beslenip aynı zamanda da sporu ihmal etmememiz gerekiyor. Bunların yanı sıra fast food, şeker ve işlenmiş yağlardan da koşarak uzaklaşmamız şart. Disipline girmiş bir kilo verme adayı olarak bunları yapıyorken diyetinizde yağ yakmanıza yardımcı bazı besinler olduğunu da sizlere hatırlatmak istedik ;)


Fıstık Ezmesi


Fıstık-Ezmesi

Şok şok şok… Tabi fıstık ezmesi diyince herkes bir şaşırıyor ama faydaları bildiğiniz gibi değil. Özellikle spor yapan erkeklerin ihtiyacı olan proteini ve sağlıklı yağları içermesi açısından oldukça faydalı bir besin. Aynı zamanda yağ yakımını da hızlandırdığından diyetlerin baş tacı. 
 

Somon


Somon-Balık

Deniz ürünlerinin hemen hemen hepsi diyetlerde kendilerine mutlaka yer bulurlar. Fakat somon yağlı bir balık olması nedeniyle metabolizmayı hızlandırıyor ve uzun süre tokluk hissi yaratıyor. Somonu kendi suyunda ve yağında pişirip bol yeşillikli bir salata ile tüketmenizi tavsiye ediyoruz.


Hindistan Cevizi


Hindistan-Cevizi

Karaciğerin çalışma hızını % 30 arttırmasıyla meşhur olan hindistan cevizi, tiroid bezlerinin de düzenli çalışmasına destek oluyor. Uzun süre tokluk hissi veren bu besin de spor öncesi tüketildiğinde daha fazla kalori yakılmasını sağlıyor.


Greyfurt


Greyfurt

İnsülin seviyesini dengelemesi ve iştah kesmesi açısından diyet yapanlar için kış aylarında bir vazgeçilmez olan greyfurt, hızlı yağ yakımında en büyük yardımcılarınızdan biri. Acımtrak bir tadı olsa da en az onun kadar faydalı portakal ile birlikte her gün bir bardak tüketmenizde yarar var.
 

Avokado


Avokado

En faydalı yağları barındıran avokado, bu yağların enerjiye dönüşümünü hızlandırıyor ve metabolizma hızını arttırıyor. Salatalarda, soslarda ve hatta kahvaltıda bile tüketebileceğiniz avokado diyet listenizin ilk sırasında yer almayı hakediyor.

Avokadolu Tarifler►