İki Müthiş Uyanış: Bombalara Karşı Sofralar Ve Cemiyette Pişer

mekan.com
4 Ağustos 2016
3 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Evrimsel olarak insanoğlunun yada Nuh soyunun bunca yıllık yolculuğunda geldiği bilinç seviyesi gerçekten içler acısı. Doğayı, döngüyü, evreni, kozmosu tamamiyle unuttuğumuz bir zamanda, beton yığınları arasında, gürültüden ve nefretten şikayet ederek tutunmaya çalıştığımız hayatlarımızda kafasını kaldırıp ''Ne yapabilirim?'' diyen insanlar harika oluşumlar kurmuşlar: Bombalara Karşı Sofralar ve Cemiyette Pişer!

Cemiyette-Pişer-Bombalara-Karşı-SofralarFotoğraf Kaynak: facebook.com

Savaşı, yoksulluğu körükleyen devletlere, israfa, doğa, hayvan sömürüsüne ve tüketim kültürüne kazan kaldıran kuruluş Bombalara Karşı Sofralar, pazarlarda çöp olarak atılan ama hala taze ve tüketilebilecek sebze ve meyvelerle yemekler hazırlayıp paylaşımda bulunuyor. Kendi kendine var olmanın gücünü, gücünü silah ve şiddetten değil de yaratıcı düşünceden almanın felsefesini vurgulayan oluşum, bir araya gelerek hazırlanan yemekleri, yaratıcı ve geliştirici fikirleri ortaya koyarak ihtiyacı olan insanlarla paylaşıyorlar. Zaman zaman doğa ve hayvan hakları ile ilgili eylemler de düzenleyen Bombalara Karşı Sofralar, gönüllü olarak çeşitli faaliyetlerde de bulunuyor.

Sokak-Köpeği-Hayvanlar-Köpek

Bir diğer şahane oluşum da Cemiyette Pişer. Nesli Çoğalan Peter Pan'lar Cemiyeti kapsamında yemek pişirmeyi seven, ''Elim de lezzetlidir'' diyen herkesi dezavantajlı çocuklar için yemek yapmaya çağırıyor. Kimsesiz, hastanede tedavi gören, maddi gelir yüzünden sağlıklı beslenemeyen ve başımızı yastığımıza rahat koyamayacağımız hikayeler taşıyan tüm çocuklar için harekete geçmek isteyenler Cemiyette Pişir çatısı altında bir araya geliyor. Birinin canı çeker diye yemekle sokağa çıkmadığımız, evde özellikle de kokan bir şey piştiğinde komşuyla paylaştığımız, cenaze ve doğumlarda elimizde tencereler dolusu yemekle gittiğimiz günlere selam çakıp, geleceğimiz çocuklarımız için çorbada tuzum bulunsun diyen herkese kapıları sonuna kadar açık. 


Fotoğraf Kaynak: facebook.com

Gözlerimizin önünde günbegün buzullar çözülürken, beton gökdelenler yüzünden hava alamayan şehirlerde nefes darlığı yaşarken, hayvanlara yapılan her türlü eziyeti ve kıyımı sosyal medya hesaplarımızdan olağanmış gibi izlerken, birbirimizden ve kendimizden korkup sevgiyi nefretle örterken, özümüzden uzaklaşmak için her türlü bahaneyi kolayca buluyorken gelin siz de gönlünüzle, koşulsuz ve şartsız sevginizle paylaşımda bulunun. 

Hayat Kısa, Kuşlar Uçuyor / Cemal Süreya