İspanya'ya Gittiğinizde Mutlaka Denemeniz Gereken Lezzetler

Dansı, sanatı, açık hava müzesi niteliğindeki şehirleri ve tabi ki Gaudi’nin efsane eserleriyle sık sık andığımız İspanya, son dönemlerde mutfağıyla da kendini göstermeye başladı. Aslında köklü bir mutfak kültürü olan İspanyolların yemekleri dendiğinde ilk olarak aklımıza tapaslar gelse de, aslında en az tapaslar kadar meşhur birbirinden leziz farklı yemekleri de mevcut. İşte İspanya’ya yolunuz düşerse, iyisini yerinde yemeniz gereken en güzel İspanyol yemekleri!


Tapas


Tapas

Özellikle İstanbul’da pek çok mekanın menüsünde yer verdiği tapaslar aslında bize hç yabancı değil. Atıştırmalık olarak ekmek üzerine bir şeyler koyup yemek çocukluğumuzdan bu yana tekrarladığımız bir gelenek. İşte bunu daha özel mezeler ve şarküteri ürünleriyle süsleyip servis edince Tapas oluyor. Tapaslar pek çok restoranda ve pubda alkolün yanında hoş bir atıştırmalık olarak yerlerini alıyorlar.
 

Gazpacho


Gazpacho

Tarihi Endülüs Dönemi’ne kadar uzanan bu soğuk çorbayı Cordoba ve Sevilla Bölgelerinde denemenizi öneriyoruz. Zaten senelerdir izlediğimiz filmlerden, dizilerden adını sıklıkla duyduğumuz bu soğuk çorba, bir takım sebzeler barındıran domates çorbası aslında. Bizim gibi yaz, kış çorba içmeyi sevenler için oldukça ilgi uyandırıcı bir yemek.
 

Paella


Paella

Özünde pirinç ve zeytinyağından yapılan bir pilav olan Paella, zamanla içerisinde farklı malzemeler kullanılarak versiyonları pişirilmiş. İspanya’nın bu dünyaca ünlü yemeği en çok deniz mahsülleri ile pişiriliyor. Fakat yurt dışında yemek yerken her yerde olması gerektiği gibi yemeklerin içeriklerini iyice okuyun hatta garsona sorarak teyit edin. Nahoş sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.


Churros


Churros

İspanya’nın sokak lezzetleri arasında yer alan bu tatlı, bizdeki tulumba tatlısını hatta halka tatlıyı andırıyor. Genellikle çikolata sosu ile servis edilen Churros, pek çok restoranda dolgu kreması, hindistancevizi ve vanilya gibi türlerde de üretiliyor.


Jamon


Jamon

Ana maddesi çoğunlukla domuz olan ve İspanyol Jambonu olarak bilinen Jamon, hemen her restoranda, cafede hatta sokaklarda karşınıza çıkabilir. Tapaslarda oldukça lezzetli olduğu söyleniyor.


Frittata


Frittata

Bizdeki sabah kahvaltılarının yıldızı patatesli yumurtanın bir farklı versiyonu diyebiliriz Frittata için. Bir yerlerde İspanyol Omleti diye duyarsanız bilin ki patatesli yumurta gelecek. Zaman zaman içinde farklı sebzeler de kullanılmıyor değil. Fakat bizdekinin aksine İspanya’da sabah kahvaltılarında değil ana yemeklerde tüketiliyor. Bazı mekanlarda soğuk servis edilebiliyor, şaşırmayın.