İstanbul Anadolu Yakasındaki En İyi İftar Mekanları

mekan.com
20 Haziran 2015
1 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Bir önceki yazımızda Avrupa Yakasındaki en iyi iftar mekanlarından bahsetmiştik. Bu yazımızda da Anadolu Yakasında sevdiklerinizle birlikte iyi bir iftar yapmanız için en iyi mekanları listeledik.

1. Lacivert Restaurant

Sanatçı Önder Köse’nin işlettiği Lacivert Restaurant 1999 yılından beri hizmet veriyor. Yeşilin ve mavinin buluştuğu geniş bahçesinde iftar keyfini mutlaka yaşamalısınız. Lacivert’in iftar menüsünde doğal şerbetler, zengin içerikli iftariyelikler, soğuk çorba, ara sıcaklar, ana yemek ve tatlı bulunuyor.



2. Çömlek

Kuru fasulyenin şaşmaz adresi Çömlek bu Ramazanda da kuru fasulye severleri ağırlıyor.



3. Romantika

Fenerbahçe’nin güzide mekanlarından Romantika’nın menüsünde zengin iftariyleikler, çorba, ara sıcaklar, ana yemek, tatlı ve içecek bulunuyor. Menünün maliyeti kişi başı 65 TL.



4. Tavacı Recep Usta

Ailece yemek yenebilecek, tarih kokulu bir geçmişi olan ve birbirinden lezzetli et yemekelriyle gönüllerimizi çalmayı başaran Tavacı Recep Usta’nın iftar yemeği nasıl olur siz düşünün!



5. Katibim Restaurant

Üsküdar’da denize oldukça hakim bir konuma sahip olan Katibim’in iftar menüsünde ise iftariye tabağı, ara soğuklar ve ara sıcaklar, salata, ana yemek, tatlı, içecek ve sınırsız çaydan bulunuyor.



6. Hacıbaşar Kebap & Baklava

Standartların üzerindeki bu kebapçıda 60 yıllık emeği damaklarınızda hissedeceksiniz. İlk günkü kalitesinden ve lezzetinden ödün vermeyen Hacıbaşar’ın iftar menüsünde iftariyelikler, çorba, yöresel ara sıcaklar, zeytinyağlılar, perde pilavı eşliğinde ana yemek, tatlı, meyve ve içecek bulunuyor.



7. Lazİstanbul

Karadeniz mutfağının en güzel örneklerini sunan Lazİstanbul’un iftar menüsü de Karadeniz yemeklerinden oluşuyor. İftariyelik tabağı, Akçaabat köfte, Karadeniz pideleri menüde bulunan lezzetlerden sadece birkaçı. Fiyat 40 TL.



8. Göksu Marine

Göksü nehrinin kıyısında, muhteşem bir konuma sahip olan Göksu Marine Restaurant sakin ve huzurlu ortamıyla ramazan akşamlarının bir numaralı tercihlerinden. İftar menüsünde iftariyelikleri çorba, zeytinyağlılar, lahmacun, pide, ana yemek ve tatlı bulunuyor. Menünün maliyeti ise 50 TL.



9. Humay Restaurant

Amaçları yöresel mutfağımızı yaşatmak ve gelecek kuşaklara miras bırakmak olan Humay Rastaurant, Bulvar 216'nın en iyi restoranlarından birisi. İftar menüsü iftariye tabağı, çorba, zeytinyağlılar, salata, ara sıcaklar, ana yemek ve tatlıdan oluşuyor.



10. Filizler Köftecisi

Üsküdar’da bulunan Filizler Köftecisi, Kız Kulesi manzarasına sahip. Kız Kulesi ve tarihi yarımadanın mahya ışıklarına karşı yapacağınız iftar menüsünde iftar tabağı, çorba, paçanga böreği, mevsim salatası, zeytinağlı tabağı, karışık ızgara, tatlı tabağı, özel Filizler irmik helvası, güveçte manda yoğurdu ve içecekler bulunuyor.