İstanbul Kanatlarımızın Altında: Vogue Tadım Etkinliği

Dün gece mekan.com Yemek Kulübü olarak lezzetli mi lezzetli bir tadım etkinliği için, Beşiktaş Akaretlerdeki Vogue Restaurant’daydık. İstanbul’u ve tüm Boğaz’ı tepeden gören muhteşem konumuyla Vogue, daha mekana girer girmez adeta konuklarını büyülüyor. Biz de bu harika ambiyansta blogger dostlarımızın katılımları ve keyifli sohbetleri ile Vogue’un seçkin lezzetlerini tecrübeledik. İşte uzun süre unutamayacağımız etkinliğimizin ayrıntıları!

Vogue-Restaurant-Manzara

Vogue-Restaurant-Manzara

Gece mekanı keşfetmek, biraz menüleri incelemek ve zaman zaman muhteşem manzaranın seyrine kapılarak başladı. Masamızla ilgilenen garsonların ilgisi hepimizi oldukça memnun ederken sunumlar başladı. İlk olarak Maguro Tartar ve Sushi çeşitlerinden oluşan bir tabak servis edildi. İstanbul’da yiyebileceğiniz en iyi sushilere sahip olan mekan, eşleştirme yaptığı beyaz şarapla da beğeni topladı.

Maguro-Tartar-Sushi-Vogue-Restaurant

Sushi-Vogue-Restaurant

Tadımın en çok sevilenlerinden biri olan Kuşkonmaz ve Avokado Mozarella Salatası, bugüne kadar ki salata anlayışını yerle bir eder cinsten. İncecik kıyılmış yeşil salataların üzerinde Avokado ve Kuşkonmaz ile servis edilen salatayı ekstra zeytinyağı ve soya sosu ile denemenizi tavsiye ederiz.

Kuşkonmaz-Avokado-Mozarella-Salata-Vogue-Restaurant

Ve işte etiyle damaklarımızı şenlendiren Füme Patlıcanlı Dana Yanak Risotto! Çatalı dokundurduğunuz anda tel tel dağılan Dana Yanak, ölçülü sosuyla oldukça lezzetliydi. Risotto ise olması gerektiği gibiydi. Kırmızı et ile birlikte yemekle eşleştirilmiş pembe şarap lezzetlere lezzet kattı.

Füme-Patlıcanlı-Dana-Yanak-Risotto-Vogue-Restaurant

Arada damağı temizlemek ve mideyi rahatlatmak için Bodrum Mandalina Sorbe ikram edildi. Freshliği ve Bodrum Mandalinası’nın enfes aroması nane ile birleşince ortaya tadına doyulmaz bir tat çıkmış. Vogue’da tatlı tercihinizi sıcak yaz günlerinde Sorbe’den yana kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Bodrum-Mandalina-Sorbe-Vogue-Restaurant

Damaklara küçük bir istirahat yaşattıktan sonra sıra Josper Fırından Lagos Su Teresi Püre ve Rezene Konfi’ye geldi. Su teresi ile hazırlanmış püre balığın lezzetine uyumlu eşliğiyle kendinden bir süre konuşturmayı başardı. 

Josper-Fırından-Lagos-Su-teresi-Püre-Rezene-Konfi-Vogue-Restaurant

Tatlı gecenin tatlı sonunu ise Hindistan Cevizli Çikolatalı Mus ile yaptık. Sunumuyla dikkat çeken tatlı, içerisindeki frambuazlı sürprizle mutluluk kaynağı oldu. 

Hindistan-Cevizli-Çikolatalı-Mus-Vogue-Restaurant

mekan.com Yemek Kulübü olarak, İstanbul’un en özel mekanlarından biri olan Vogue’da gerçekleştirdiğimiz tadım etkinliğimizin samimi ve eğlenceli sohbetlerle sonuna geldik. Katılan tüm blogger dostlara, Buğra Özalp’e ve Vogue’a çok teşekkürler. Başka etkinliklerde görüşmek üzere ;)