İstanbul Lübnan Lezzetleriyle Tanıştı

mekan.com
2 Kasım 2015
1 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
30 Ekim 2015 akşamı 10 Karaköy A Morgans Original ile aynı binada yer alan Rudolf Karaköy, dünyaca ünlü Lübnanlı şef Elias Raad’ı ağırladı. mekan.com’unda katıldığı gecede Elias Raad tarafından Lübnan mutfağının özel lezzetlerini keşfettik.

Rudolf Karaköy’ün mutfağına konuk olan Lübnanlı ünlü şef Elias Raad geceye özel olarak hazırladığı menüyü keşfetmeye gelen misafirlerine, Karides Beyrut’tan kalamarlı hindibaya, humus patlıcan salatasından sumaklı böreğe kadar Lübnan mutfağının farklı lezzetlerini sundu.

mekan.com’un da katıldığı 10 Karaköy, A Morgans Original içinde yer alan Rudolf Karaköy’e konuk olan ünlü Lübnanlı Şef Elias Raad, ünlü şef Rudolf Van Nunen’in kendi adını taşıyan restoranında, özel tarifleriyle hazırladığı Lübnan mutfağının eşsiz lezzetlerini seçkin konuklarının beğenisine sundu.

İstanbul Lübnan Lezzetleriyle Tanıştı Lübnanlı şef Elias Raad

Lübnan’ın ünlü restoranı Babel Bahr in Amchit-Lebanon’ın şefi olan Elias Raad, Lübnan mutfağının birbirinden güzel lezzetlerini kendi yorumuyla hazırlayıp konuklarının beğenisine sunarken, Türk mutfağının özel lezzetlerine de yaptığı dokunuşlarla misafirlerine farklı bir gece yaşattı. Lübnan'ın ünlü şefi Türk ve Lübnan mutfağı hakkında; “Lübnan ve Türk mutfağı ana bileşenler olarak birbirlerine çok yakın iki mutfak, meze kültürü de bunun bir parçası, biz tarihsel olarak benzer yemeklerin ortaya çıkmasına sebep olan geleneklere sahibiz. Fakat mutfakta lezzetleri farklı şekilde vurguluyoruz. Türkiye coğrafi olarak geniş bir alana yayılan bir ülke ve bu ülkeye yemek yapmak için ihtiyacınız olan bileşenlerin çoğunu yetiştirme fırsatı veriyor. Çeşitlilik coğrafi bölgelere farklı yatırım imkanı sunuyor.” dedi.

Geceye özel olarak Elias Raad tarafından hazrılanana menüde; Karışık Salata, Humus, Tabul, Tahinli Lagos, Patlıcan Salatası, Karides Beyrut, Kalamarlı Hindiba, Yaprak Sarma, Yoğurtlu Karides, “Shawarma” ile Marine Edilmiş Levrek, Biberli Patates, Pesto Soslu Bonfile, İçli Köfte, Ispanaklı ve Sumaklı Börek, Kuzu ve İç Pilav, Lagos ve Kahverengi Pirinç, Rakı Sorbesi ve Muhallebi Nar lezzetleri yer alıyordu.