İstanbul'da Alkolsüz Balık Restoranları

mekan.com
12 Ocak 2016
8 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Boğaz şehri olan İstanbul’da balık keyfinin ayrı bir yeri var şüphesiz. Zengin mutfağımız sayesinde mezeler, ara sıcaklar ve çeşitli salatalarla tükettiğimiz balığı alkolsüz tercih edenler için İstanbul’un alkol servisi yapmayan balık restoranlarını sıraladık. Şimdiden afiyet olsun.

Adem Baba Balıkçısı

1992 yılında Bebek koyunda ufacık bir teknede, deniz üzerinde balık yemenin doğallığıyla faaliyete başlayan Adem Baba Lokantası, bugün Arnavutköy’de iki restoran ve bir paket servis mekanı ile hizmet veriyor. Bir aile işletmesi olan Adem Baba’nın müdavimleri oldukça fazla. Lezzetli ve taze balık yemek isteyenler Adem Baba’yı mutlaka ziyaret etmeli. 



Takanik 

En bilineni Arnavutköy şubesi dışında, İstanbul’da üç şubesi daha bulunan Takanik Balık, her gün taze yapılan balık çorbası, enfes mezeleri, zengin salata ve tatlı çeşitleri ile özel bir balık keyfi sunuyor. 



Fish Var

1997 yılında Boğaz’ın incisi olan Yeniköy Kalender sahilinde mütevazı bir kayıkla başladıkları hizmetlerine, 1998 yılında açtıkları Fish Var Yüzer Balık Lokantası ile devam eden işletme, manzarasıyla balık keyfini ikiye katlıyor. Zengin menüsü ile çeşitli balık alternatifleri sunan Fish Var’da, sabahları serpme kahvaltı keyfi de yapabilirsiniz. 



Beytaş Restoran

Beykoz’da seyrine doyulmaz boğaz manzarası kıyısında, lezzet, hijyen ve kaliteden ödün vermeden, Beykoz Belediyesi güvencesiyle hizmet veren tesis, İstanbul’da balık keyfi yapmak için en keyifli ve ekonomik yerlerden biri. 



Nur Abla Karadeniz Sofrası

Çekmeköy, Mall Of İstanbul ve Ümraniye’de, kendinizi evinizde hissedeceğiniz samimiyette ferah mekanlarıyla hizmet veren Nur Abla Karadeniz Sofrası’nda, yalnızca balık değil Karadeniz Mutfağına ait zengin menüsünden pek çok lezzeti denemeniz mümkün. 


Fotoğraf Kaynak: unileversolutions.com

Mendirek Balık Lokantası

Balık kültürünü benimseyerek, müşteri memnuniyetini ön planda tutan Mendirek Balık Lokantası, Rumeli Feneri’nde denize nazır bir balık keyfi yaşatıyor. Pek çok ünlü ismi ağırlamış mekanın zengin menüsü damaklarınıza leziz tatlar sunmak için sizleri bekliyor.

Fotoğraf Kaynak: enfestatlar.tv

Sandal Balık

Seçkin aşçıları, özel tarifleri ve günlük taptaze balıkları ile iddialı bir mekan olan Sandal Balık, Yeniköy’deki iki şubesiyle hizmet veriyor. Şık sunumları ve zengin menüsüyle balık keyfini doyasıya çıkaracağınız Sandal Balık'ta, sabahları kahvaltı servisi de yapılmakta.

Fotoğraf Kaynak: yenikoysandalbalik.com.tr

Tuzla Balıkçısı

İstanbul’da hiçbir yerde bulamayacağınız ara sıcak çeşitlerine sahip mekanın kendine has pek çok lezzeti mevcut. Tecrübeli ekibiyle ünlü isimleri de konuk eden Tuzla Balıkçısı’nda, deniz manzarasına karşı keyifl bir yemek sizleri bekliyor. 



Kaşı Kumluk Balık Lokantası

Şehir karmaşasından uzaklaşıp, huzurla balık keyfi yapmak isteyenlerin Garipçe Köyü’nde müdavimi oldukları mekan, zengin kahvaltı menüsüyle de hizmet veriyor. Kumsala kurulan masalarda yemek yiyebileceğiniz nadide mekanlardan olan Kaşı Kumluk, özellikle yaz aylarında oldukça revaçta.

Fotoğraf Kaynak: blogspot.com