İstanbul'da Çocuklarınızla Vakit Geçirebileceğiniz 10 Şehir Parkı

mekan.com
14 Eylül 2015
6 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Hafta sonları farklı yerlere gitmek yerine yemyeşil doğal bir ortamda vakit geçirmek istemez misiniz? Şehrin toz ve dumanından bunaldıysanız sizleri şehir parklarına davet ediyoruz. Uzun saatler yürüyüş yapabileceğiniz, devasa ağaçların altında hoş sohbetler gerçekleştirebileceğiniz Şehrin En İyi 10 Parkı sizlerle!


Abbasağa Parkı

Beşiktaş’ın simgesi haline gelen Abbasağa Parkı’nda sabahları yürüyüş yapan semt sakinlerini ve köpeklerini gezdirenleri görmeniz mümkün.

İstanbul'da En İyi 10 Şehir Parkı Abbasağa Parkı BeşiktaşFotoğraf Kaynak: arkitera.com

Bakırköy Botanik Parkı

Doğal güzellikleriyle şehrin içinde yer alan bir cennet. Kocaman oyun alanıyla çocuklarınız eğlenirken doğanın güzelliklerini de keşfedecektir. 

İstanbul'da En İyi 10 Şehir Parkı Bakırköy Botanik ParkıFotoğraf Kaynak: tepehomegiller.blogspot.com

Bebek Parkı

Herkes bilir, sahil boyunca yapılan yürüyüşlerin dinlenme noktası Bebek Parkı’dır. Çimlerde yoga yapanlardan tutun, köpekleriyle yürüyüşe çıkanlara kadar her çeşit aktivitenin gerçekleştiği parkta ara ara müzik etkinlikleri de yer alıyor. 

İstanbul'daki En İyi 10 Şehir ParkıFotoğraf Kaynak: howtoistanbul.com

Emirgan Korusu

Genelde Lale Festivali ile anılsa da her mevsimde farklı güzellikler barındırıyor. 3 farklı köşkün yer aldığı park manzarasıyla büyülüyor. Geziniz arasında Sarı Köşk’te şanslıysanız cam kenarında veya terasında yer bulabilir manzara eşliğinde keyif yapabilirsiniz.

İstanbul'da En İyi 10 Şehir Parkı Emirgan KorusuFotoğraf Kaynak: mehmetakinci.com.tr

Fenerbahçe Parkı

Anadolu Yakası’nın en güzel ve düzenli parkıdır Fenerbahçe Parkı. Hafta sonları tıka basa dolu olsa da siz yılmayın piknik çantanızı alın ve çimlere kurulun. Kim hafta sonunda yeşillikler arasında denize nazır kahvaltı yapmak istemez ki ?

İstanbul'da En İyi 10 Şehir Parkı Fenerbahçe ParkıFotoğraf Kaynak: resimbul.com

Göztepe Parkı

Park özellikle Bağdat Caddesi sakinleri için vazgeçilmez bir uğrak noktası. Her an spor yapanlar, köpekleriyle yürüyüşe çıkanlar, arkadaşlarıyla birlikte eğlenenler hep birlikte Göztepe Parkı’nda buluşuyor. Parkta farklı etkinliklere de rastlamak mümkün. Ayrıca çocuğunuz oyun alanında eğlenirken siz de yeşil mi yeşil bir parkta günün yorgunluğundan kurtulabilirsiniz.

İstanbul'da En İyi 10 Şehir Parkı Göztepe ParkıFotoğraf Kaynak: dunya.com

Gülhane Parkı

Eski zamanlarda Topkapı Sarayı’nın gül bahçelerine ev sahipliği yapan park şimdilerde yerli yabancı herkesin en sevdiği parklardan biri. Sarayburnu’na uzanıp deniz keyfi yapabilirsiniz. Hafta sonlarının kalabalık olduğu parka hafta içi uğrayabilirseniz muhakkak uğrayın.

İstanbul'da En İyi 10 Şehir Parkı Gülhane ParkıFotoğraf Kaynak: hiistanbulcity.com.tr

Maçka Parkı

Merkezi konumu ve şehrin içinde sunduğu yeşil alanı ile çoğu kişinin tercihleri arasında. Sabah erken saatlerinde yürüyüş yapabileceğiniz, bol bol oksijen depolayabileceğiniz parkta görkemli ağaçların altında da dinlenebilirsiniz. Parkın bir ucundan bir ucuna dilerseniz teleferik aracılığı ile de geçebilirsiniz. Farklı oyun alanları sayesinde de çocuklarınızın hoşuna gidecek bir park.

İstanbul'da En İyi 10 Şehir Parkı Maçka ParkıFotoğraf Kaynak: zete.com

Ulus Parkı

Boğaz manzarasını düzenli ve yemyeşil bir parkta izlemek isteyenler için mükemmel bir park! Semt sakinlerinin ayrılamadığı parkta piknik yapmanız pek hoş karşılanmıyor. Fakat buna alternatif olarak girişte yer alan kafede günün her saati karnınızı doyurabilirsiniz.

İstanbul'da En İyi 10 Şehir Parkı Ulus ParkıFotoğraf Kaynak: uluscafe.com

Yıldız Parkı

Şehrin en romantik parkıdır Yıldız Parkı. Gelin ve damatların fotoğraf çekimlerine yer vermesi parkı romantikleştiren unsurlardan biri. Saray bahçesi olarak kullanılan parka hala aynı düzenin gösterildiğiniz söyleyebiliriz. Yorgunluğunuzu atmak isterseniz Malta veya Çadır köşkünde dinlenip öğle yemeğinizi yiyebilirsiniz.

İstanbul'da En İyi 10 Şehir Parkı Yıldız ParkıFotoğraf Kaynak: tursabtopkapi.org