İstanbul'da Eğlencenin Nabzını Kışın da Tutabileceğiniz En İyi 20 Gece Kulübü

mekan.com
11 Aralık 2014
192 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
İstanbul’un gece hayatı yaz kış her sezon capcanlı. Eğlenmek isteyenler için İstanbul gecelerinde canlı müzikler  Hard Rock’tan oryantale, elektronik müzikten regiye herkese hitap edebilecek zenginlikte çeşitlilik gösteriyor. Suada, Reina, 360, Anjelique gibi şehrin ve Boğaz’ın eşsiz manzarasına sahip mekanlarda aradığınız her türlü eğlenceyi bulabiliyorsunuz. Ortaköy, Boğaz ve Kuruçeşme gibi popüler yaz mekanlarındaki barlar da bahçelerini ve teraslarını açıyorlar. 

Kış geldiğinde de bu hareketlilik değişmiyor. Açık bahçe ve terasların yerini hemen kapalı mekanlar alıyor. Özellikle İstiklal Caddesi ve Nişantaşı iyice hareketlenirken, Bağdat Caddesi ve Moda’daki bir kaç bar da gecenin ilerleyen saatlerine kadar hizmet veriyorlar. Her ne kadar Asya yakasında gidebileceğiniz yerler olsa da, sonuna kadar eğlenmek isteyenler için Avrupa yakası sınırsız seçenekler sunuyor.  Bu seçenekler arasında eğlenmeden evinize dönmeyeceğiniz en iyi 20 gece kulübünü belirledik; 

1. Cahide Harikalar Diyarı 
İsmi oldukça esprili olan bu gece kulübünde kendinizi tam da Alice gibi hissediyorsunuz. Aynı hikayedeki gibi bir anahtar deliğinden içeri girdiğiniz mekanın tüm tasarımında da Alice Harikalar Diyarı’nda bildiğimiz objeler kullanılmış; koca tavşanlar, iskambil kağıtları, karo desenli zemin...  Gecenin ilerleyen saatlerinde sizi benzersiz bir dünyanın içine çekiyor Cahide


Fotoğraf: http://www.ehlistanbul.com/ehli-mekan/cahide-harikalar-diyari-harbiye/

2. Arabesque
Maçka’da yer alan gece kulübünün duvarlarını Beyrut’un ünlü graffitti sanatçısı Yahya Muhakkin renklendirmiş. Mekanın tüm tasarımında ise Ortadoğu izleri hakim. Yemeğiniz geleneksel kıyafetleriyle Lübnanlılar tarafından getirilirken gecenin ilerleyin saatlerinde çıkan dansözler doyasıya eğlendiriyor. 


Fotoğraf: www.keyifligelinler.blogspot.com

3. Babylon
Jazz, rock, elektronik, pop ve reginin en iyi isimlerinin, yerel ve uluslararası grupların çaldığı Türkiye’nin alanında liderlik eden en iyi gece kulüplerinden biri Babylon. 


http://www.hotelfinderinturkey.com/place/babylon-istanbul

4. Indigo
Beyoğlu’nun tam kalbinde, her hafta elektronik müzik severler tarafından dolup taşan bir mekan Indigo. Teknik altyapısı ve geniş sahnesiyle electronica DJ’lerinin sahne aldığı mekan cuma ve cumartesileri 22.30’dan 05.00’e kadar açık. 


Fotoğraf: http://onestep4ward.com/5-coolest-clubs-istanbul/

5. Kasette
Berlin’den underground isimleri ve yerel DJ’leri ağırlayan Kasette her zaman dopdolu ve geç saatlere kadar açık. Mekanı yabancılar da fazlaca ziyaret ediyor. 


Fotoğraf: https://bunkhostels.wordpress.com/2014/02/27/kasette-for-our-night-owls/

6. Minimüzikhol
Aynı adı gibi mini bir yer burası. Ama şehrin en iyi partileri de burada. Ufak olduğu için hemen yeni birisiyle tanışabilirsiniz. Hipsterlar geç saatlerde mekana geliyorlar o yüzden gece 01.00’dan sonra uğramanızı tavsiye ediyoruz. 


Fotoğraf: http://www.minimuzikhol.com/

7. Gaspar 
Son zamanların gözde semtlerinde Karaköy’de oldukça özgün ve stil sahibi bir mekan Gaspar. İki katlı mekan farklı tonlarda ahşap panellerle dekore edilmiş. Yemekler leziz. İlerleyen saatlerde DJ’nin melodilerine ayak uydurup dans etmeniz için oldukça geniş bir alanı da var. 


Fotoğraf: http://www.cool-cities.com/gaspar-17109/

8. Machine
Elektro-müzik seviyorsanız, Machine muhakkak ziyaret etmeniz gereken yerlerden. DJ’ler demir bir kafesin içinde çalıyorlar. Gece 02.00’ye kadar giriş de ücretsiz.  Gece geç saatlere kadar parti devam ederken kendinizi çılgın kalabalığın eğlencesine kaptırabilirsiniz. 




9. Peyote 
Nevizade’nin tam ortasında, barlar ve meyhaneler sokağında yer alan Peyote her biri gecenin farklı saatlerine hitap eden 3 katıyla hizmet veriyor. Zemin katta elektronik müzik çalarken ikinci kat Türk rock ve alternatif müziğin isimlerini ağırlıyor. Terasın manzarası ise muazzam. 


Fotoğraf: http://www.taksimmekan.com/place/peyote

10. Araf
Erasmus öğrencilerinin ve Türk öğrencilerin bol bol ziyaret ettiği popüler mekanlardan Araf. Oldukça sıcak bir atmosferi var, müzikler güzel ve bira ucuz. Adınız Cennet ve Cehennemin arasındaki hayali bir yerden alan mekan, dünyada Nevizade sokağında yer alıyor. Klarnet virtüözü Selim Sesler’i salı geceleri canlı dinleyebilirsiniz. Haftasonları ise Araf DJ’lerinin seçtiği dünya müziği çalıyor. 


Fotoğraf: http://www.theguardian.com/travel/2011/sep/14/10-best-clubs-bars-istanbul

11. Nomads İstanbul 
Ortaköy’de, Reina’nın tam karşısında Arap ve Fas mutfağının lezzetleri sunan benzersiz bir mekan Nomads İstanbul.  Kendine has ve lüks dekorasyonunda Arap etkileri görülüyor. Batı ezgileriyle harmanlanan Arap müziği eşliğinde izleyeceğiniz göbek dansları büyüleyici.  


Fotoğraf: http://gecce.com/restoran/haber/nomads-yenilikleriyle-bu-sezon-bir-baska

12. Off Pera
Asmalımescit’te pop müziği ve dans etmeyi sevenler için harika bir alternatif Off Pera. DJ’ler barın üzerindeki balkonda çalıyor ve dans alanındaki kalabalığı coşturuyor.  Küçük bir alanı olan mekan hemen kalabalıklaşıyor. Erkenden gitmenizi tavsiye ediyoruz. 


Fotoğraf:  http://onestep4ward.com/5-coolest-clubs-istanbul/

13. Propaganda
Tarihi Suriye Pasajı’nda restoran ve kulüp olarak hizmet veriyor Propaganda; ikisinde de oldukça başarılı. Akşam yemeğinden sonra masalar kalktığında ortadaki alan dans sahnesine dönüyor. Yerel ve uluslararası DJ’lerin çaldığı mekanın iç tasarımı İspanyol mimar David Garcia tarafından yapılmış. Gündüz ya da gece tercih edin, tekrar tekrar yaşamak isteyeceğiniz bir deneyime davet ediyor. 


Fotoğraf: http://www.gurmerehberi.com/mekan-rehberi/barlar/propaganda/

14. Arkaoda
1999 yılında Kadıköy’ün Barlar Sokağı’nda açılan mekanda kendinizi tam manasıyla evinizde gibi hissediyorsunuz; ortam çok sıcak ve samimi. Kadife koltuklar, loş ışıklandırma, eski radyo konsolları... Müziğin tınısı kulağınıza çalınırken arkadaşlarınızla keyifli sohbetler yapabilirsiniz. Burada gerçekleştirilen yerel DJ performansları, konsept partiler ve konserleri de kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz. 


Fotoğraf: http://www.theguardian.com/travel/2011/sep/14/10-best-music-venues-istanbul

15. Unter
Karaköy Türk Ortodok Meryem Ana Kilise’sinin hemen köşesinde tuğla duvarları ve kendine has ambiyansı ile hemen dikkatinizi çekecektir Unter. 3 katlı binasının her bir katında farklı bir atmosfer sunuyor.  Eğer dans etmek ve doyasıya eğlenmek istiyorsanız Cuma ve Cumartesi akşamları giriş katta yerinizi alın. 


Fotoğraf: http://new-ist.net/unter-karakoy-istanbul/

16. Münferit
Modern Türk meyhanesi olarak ünlenen Münferit, Beyoğlu’nda rakı ve mezeden sonra  gece eğlencesine kalmak ve dans etmek isteyenlerin için doğru adres. 


Fotoğraf:  http://www.smart-travelling.net/en/no_cache/cities/location/5585/show/details/


17. NaN Şişhane
NaN Şişhane hem kafe, hem restoran, hem bar, hem de kulüp; gün boyu keyifle vakit geçirebileceğiniz bir ortam sunuyor. Gündüzleri rahat ve şık ortamında kahvenizi içip akşamları arkadaşlarınla şarap içip keyifli sohbetler yapabilirsiniz.  Gece yarısından sabaha kadarsa çılgınca dans etmek isteyenleri bekliyor NaN Şişhane. 




18. Jash İstanbul
Cihangirde içeri adım atar atmaz dekorasyonunda kullanılan antik objeleri ve klasik ev tarzı tasarımı ile içinizi ısıtacak bir mekan Jash İstanbul. Kış gecelerinde arkadaşlarınızla fasıl eşliğinde derin sohbetlere dalmak için bire bir. İsmini Ermenice aş anlamına gelen Jash’dan alan mekanın mutfağı oldukça zengin; Osmanlı, Ermeni, Yunan ve İtalyan mutfağından örnekler tadabilirsiniz. 


Fotoğraf: http://www.gurmerehberi.com/haberler/mekan/annelerin-yeri-jash-istanbulda-da-bir-baska/

19. The Agency Wine Bar
Levent İş Kuleleri’nin girişinde 150 şarap çeşidi ile dikkat çeken mekan iş merkezlerinin göbeğindeki konumuyla oldukça rağbet görüyor. Her gün 18.00- 20.00 arası da yapılan çeşitli indirimler müdavim kitlesini daha da artırmış mekanın. Haftanın belirli günlerinde canlı müzik performanslarıyla eğlencenize devam edebiliyorsunuz. 




20. Baylo Bistro & Bar
Şişhane’nin en gözde mekanlarından Baylo, oldukça rahat ve şık bir atmosfer sağlıyor müşterilerine. Salı-Cuma ve Cumartesi akşamları gece 2’ye kadar DJ’lerin çaldığı funk, nu jazz türü müzikler eşliğinde içkinizin keyfini çıkarabilirsiniz. Menüsü de her zevke hitap edecek türden. 


Fotoğraf: https://www.pinterest.com/pin/386957792955811307/

İLGİLİ MEKANLAR