İstanbul'da Künefe'nin Yeni Adresi: Künefe Sanatı

mekan.com
30 Kasım 2016
94 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Künefe, Hatay'dan çıkıp Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yöresel, küçük farklılıklarla yapılan Türk Mutfağı'nın vazgeçilmez tatlılarından biri. Öyle ki peynirini doğru seçmek, inceliğini ve şerbetinin dozunu ayarlamak neredeyse bir sanat. Tuna Güleryüz de tıpkı böyle düşünmüş olacak ki, ortaklarıyla mekanına Künefe Sanatı ismini vermiş ve nadir bulabileceğiniz lezzette künefeleri İstanbullularla buluşturmaya başlamış. Yaklaşık 4 ay önce kapılarını açan mekanı daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Künefe-Sanatı

Künefe Sanatı, Eski Bağdat denilen Bağdat Caddesi'nin Küçükyalı tarafında, Minibüs Caddesi üzerinde yer alıyor. Oldukça ferah bir ambiyansı olan mekanın menüsü dikkat çekici. Pek çok künefe çeşidi bulunuyor. Bunların arasında Fıstıklı Künefe, Muzlu Künefe ve Hasır Künefe en dikkat çekenleri. Gaziantep'ten gelen, yörenin yıldızı fıstık ile yapılan Katmer de akılları çelmiyor değil. Ben Klasik Künefe denedim. Tatlı ve tuzluyu bir arada sevenler için Künefe en ideal tatlılardan biridir. Burada her iki tadın da dengeli alımı büyük önem taşır. Künefe Sanatı'nda Hatay'dan getirtilen peynirle bu denge gayet güzel yakalanmış. Ne şerbet şeker komasına sokuyor, ne de peynir tost yiyormuşsunuz algısı yaratıyor. Yöresinden gelen ürünlerin bir arada yarattığı uyum oldukça başarılı. Serviste dikkatimi çeken ve ilk kez karşılaştığım bir durum ise, künefenin yanında küçük bir bardakta süt getirilmesi oldu. Künefeden önce içilen süt kan şekerini dengeliyor ve bir anda şeker ağırlığı yapmıyor; böylece ikinci tabağa kadar yol açılıyor :)

Künefe-Sanatı

Künefe Sanatı muhtemelen bir ilke de imza atarak şeker hastaları ve diyabetliler için de bir seçenek sunuyor. Doğal Stevia şerbetiyle tatlandırılan künefe, masum kaçamaklarınıza ortak olabilir. Bu arada tabi ki menü sadece künefeden ibaret değil. Sandviç ve tost çeşitleri tatlı öncesi için mekanın mutfağında hizmetinize hazır. Ayrıca Maraş Dondurması, Dibek ve Menengiç Kahvesi de Künefe Sanatı'nın özel lezzetleri arasında.

Künefe-Sanatı

Uzun lafın kısası, Künefe severlere yepyeni ve künefeyi hakkıyla yapan bir mekanın daha açıldığını duyurmaktan keyif duyarım!

Şimdiden afiyet olsun ;)