İstanbul'da Lale Festivali

mekan.com
6 Nisan 2016
26 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Rengarenk lalelerin habercisi Nisan ayı geldi. Önceleri sadece Emirgan Korusunu süsleyen laleler artık İstanbul'un her tarafında karşımıza çıkıyor. Parklar, bahçeler ve peyzaj alanları lalelerle süsleniyor. Siz de lalelerin oluşturduğu bu renk cümbüşünü kaçırmak istemiyorsanız 1 - 30 Nisan arası, yazımızın devamında bulacağınız parklarda lale şöleninin keyfini çıkarabilirsiniz.

Küçük Çamlıca

İstanbul'da en fazla lale soğanı ekilen yerlerden olan büyük ve küçük Çamlıca Koruları, muhteşem İstanbul manzarasını laleler eşliğinde, bol oksijenli ve keyifli vakitler eşliğinde sizlere sunuyor. Manzaranın seyrine dalabileceğiniz büyük ve küçük Çamlıca Korularına toplam 1 milyon lale fidesi ekilmiş.

Küçük ÇamlıcaFotoğraf Kaynak: mehmetakinci.com.tr

Hidiv Çubuklu Korusu

Lalelerin görsel şöleninin keyfini çıkarabileceğiniz bir diğer yer de Hidiv Çubuklu Korusu. Beykoz'un göz bebeği haline gelen Hidiv Çubuklu Korusu, bu yıl 41 farklı türde 500 binden fazla laleye ev sahipliği yapıyor. Burada lalelerin oluşturduğu o muazzam manzaranın yanı sıra Boğaz manzarasına da doyacak, harika saatler yaşayacaksınız..

Hidiv Çubuklu KorusuFotoğraf Kaynak: istanbulresimleri.net

Emirgan Korusu

Şehirdeki en fazla lale soğanı ekilen yer olan Emirgan Korusunda bu sene de lalelerden ve çeşitli çiçeklerden oluşturulan harika bir tasarım hazırlanmış. Emirgan Korusu'nda ister ailenizle ve dostlarınızla piknik yapabilir isterseniz de cafelerde veya restoranlarda oturup çayınızı kahvenizi yudumlayıp lalelerin oluşturduğu manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Emirgan Korusu
Fotoğraf Kaynak: gezvegor.com

Yıldız Korusu

Lalelerle süslenen Yıldız Parkı'na 32 farklı türde ve 700 binden fazla lale soğanı ekilmiş. Yıldız Parkına laleleri izlemeye gitmişken Malta Köşkü'nde yemek yemeden ve Yıldız Sarayı'nı gezmeden olmaz tabii.

Yıldız KorusuFotoğraf Kaynak: lamelif.org

Gülhane Parkı

Osmanlı İmparatorluğundan bu yana birçok olaya tanıklık etmiş olan Gülhane Parkı, şimdilerde turistlerin de göz bebeği. Bu yıl 1 milyondan fazla lale soğanı ekilen Gülhane Parkı'nda hem keyifli bir yürüyüş hem de sevdiklerinizle piknik yapabilirsiniz böylece lalerin keyfini doyasıya çıkarmış olursunuz.

Gülhane ParkıFotoğraf Kaynak: tr.wikipedia.org

Fethipaşa Korusu 

Fethipaşa Korusu diğerlerine göre daha küçük olsa da özellikle Boğaz manzarası ile görülmeye değer yerlerden. Bu sene 21 farklı türde, 200 bine yakın lale soğanı ekilen Fethipaşa Korusu harika bir görsel şölene ev sahipliği yapıyor.

Fethipaşa KorusuFotoğraf Kaynak: tesislerimiz.ibb.gov.tr

Göztepe 60. Yıl Parkı

İstanbul'un en güzel parklarından biri olan Göztepe 60. Yıl Parkına da 1 milyondan fazla lale soğanı ekilmiş. Ailece lalerin keyfini sürebileceğiniz bir park olan Gülhane 60. Yıl Parkında çeşitli oyun alanlarıda bulunmakta.

Göztepe 60. Yıl ParkıFotoğraf Kaynak: gazete5.com