İstanbul'da Yağmurlu Bir Günde Ne Yapılır?

mekan.com
3 Haziran 2014
43 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş

Yağmur ile karşıladık bu sene yazı İstanbul'da. Yağmurlu bir yaz gününde İstanbul'da ne yapılır diye düşünenlere bol keyifli bir gün dileriz. İşte sizin için hazırladığımız rehberimiz:

Güne zamanın nasıl geçtiğini anlamanıza imkan vermeyecek kadar dolu ve keyifli bir müzede, İstanbul Modern'de başlayın. Türkiye’nin modern ve çağdaş sanat sergileri düzenleyen bu ilk özel müzesinde şu anda "Geçmiş ve Gelecek", "Komşular" ve "Yolda: Nar Photos Arşivinden Türkiye Fotoğrafları" sergilerini gezebilirsiniz. Molanızı İstanbul Modern'in Tarihi Yarımada'dan Boğaziçi Köprüsü'ne kadar tüm manzarayı ayaklarınızın altına seren kafesinde verip keyif kahvenizi içmeyi unutmayın. Yağmurda bu manzaranın çok daha büyüleyici olacağından şüphemiz yok!

Öğle yemeğinizi yine Karaköy'de bulunan Forneria'da yemeye ne dersiniz? Her gün farklı bir menü çıkaran Arda Türkmen'in mutfağında bakalım bugün sizler için neler pişecek!

Yemekten sonra elinize şemsiyenizi alıp kısa ama keyifli bir yürüyüşe hazırsanız Tarihi Yarımada'ya alışverişe gidiyoruz! Yağmur yağıyor diye hemen kapalı AVM'lere girmek yok. Madem İstanbul'un buram buram tarih kokan semtlerindeyiz, o zaman turumuza da 15. yy'da yapılmış dünyanın en büyük ve eski çarşılarından birinde, Kapalıçarşı'da devam edeceğiz. Buralara kadar gelip de Şark Kahvesi'ne uğramamak olmaz! Bizden söylemesi.

Son olarak dönüş yoluna geçmeden önce Mısır Çarşısı çıkışında, önünde her daim sıra olan Kurukahveci Mehmet Efendi'ye uğrayıp mis gibi kokan Türk kahvenizi almayı unutmayın. 

Bize kalırsa şemsiyemiz elimizde yürümeye devam, ama çok yorulduysanız Haliç durağından metroya binip Taksim Meydan'da inebilir ve bu güzel günü J'adore Chocolatier'in samimi ortamında Fransızca müzikler, bir fincan sıcak çikolata ve J'adore'un özel tarifi ile çikolata sos, muz ve çilekli pandispanyası Oh La La Beatrice eşliğinde sonlandırabilirsiniz.