İstanbul'daki Açık Hava Sinemaları

Sinema dediğin yaz aylarında açık havada izlenir! 80’lerden günümüze yok olarak gelen bu aktivite son zamanlarda tekrar dirilişe geçmiş durumda. Çok fazla olmasa da İstanbul’da yazlık sinema bulmak mümkün. Öyle ki belediyeler de açık hava sinemalarını yaşatmaya çalışıyor.

Gazoz, frigo ve patlamış mısırınızı hazırladıysanız İstanbul’daki açık hava sinemaları listemize göz atabilirsiniz.

1. Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü

Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü’nün düzenlediği sinema günleri 23 Haziran'da başladı ve 30 Temmuz’a kadar devam ediyor.



2. İstanbul Modern

YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı etkinlikleri kapsamında 2, 3 ve 4 Temmuz'da 3 ayrı film ile sinemayı açık havaya taşıyacak. Film ücretleri 10 TL. Filmler hakkındaki daha ayrıntılı bilgilere ise buradan ulaşabilirsiniz.

2 Temmuz Perşembe, 21.30: Boğaziçi Şarkısı
3 Temmuz Cuma, 21.30: Yalnızlar Rıhtımı
4 Temmuz Cumartesi, 21.30: Tophaneli Ahmet

3. Deniz Private Cinecity Hillside City Club Trio

Havuz başında rahat minderlere ve şezlonglara uzanarak keyifli bir sinema deneyimi yaşamak istiyorsanız adresiniz Ataşehir'deki Cinecity. Vizyon filmlerini ve ön gösterimleri izleyebileceğiniz Cinecity'ye buradan bilet alabilir ve gösterilen filmler hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



4. Büyükada Lale Sineması

Kışın kaçırdığınız filmleri yazın Büyükada'nın enfes atmosferinde izleyebilirsiniz. Vizyondaki filmlere de yer veriyorlar. Büyükada'ya gitmişken mutlaka yapılması gerekenler listemizi de uygulayabilirsiniz.



5. Çengelköy Yazlık Sinema

İstanbul'da yazlık sinema keyfini devam ettiren semtlerden biri de Çengelköy. Çengelköy Halı Saha Tesislerinde gerçekleşen etkinlik yaz boyu devam ediyor. Programı Facebook sayfalarından takip edebilirsiniz.



6. Şişli Belediyesi Yazlık Sinema Günleri

Şişli Belediyesi'nin düzenlediği etkinlik her gün farklı bir mahallede ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Ramazan boyunca sürecek olan programa Facebook sayfalarından ulaşabilirsiniz.



7. Viaport Marina

Yaklaşık 1 ay önce hizmete giren Viaport Marina’da açık hava sinema keyfi başladı. Via Entertainment tarafından hayata geçirilen yazlık sinema, ziyaretçilerine yaz boyunca vizyon filmleri şöleni yaşatacak.