İstanbul’daki En İyi Balık Restoranlarının 10 Adresi

mekan.com
22 Ekim 2014
11 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş

Lüfer Sezonu açıldı, balık restoranlarındaki hareketlilikler de, taze balıklar da arttı. Şimdi lezzetli bir balık yerken kış mevsiminin tadını çıkartma zamanı. Biz de sizin için İstanbul’daki en iyi balık restoranlarını bulup bu başlık altında topladık. Şimdiden afiyet olsun...

Bebek Balıkçısı

Duvarlarındaki resimleri ve şıklığı ile kapıdan adımınızı attığınız andan itibaren sizi ambiyansıyla etkileyecek bir mekan burası. Yerli ve yabancı bir çok ünlü ismi ağırlamış olan mekan akşam yemeğiniz eşliğinde size harika bir boğaz manzarası sunuyor. Özellikle mezeleri ile övülen mekanda kalamar ve patlıcan saltası mutlaka denenmeli. 


 

Balıkçı Sabahattin

Sultanahmet’e ve dolayısıyle turistik mekanlara da yakın olan Balıkçı Sabahattin’in özellikle yabancı misafirleri hiç eksik olmuyor. Farklı kültürlerden insanları bir arada görebileceğiniz bu kalabalık ama bir o kadar da sıcak restoran balıklarının her daim lezzetli olmasıyla biliniyor. Özellikle levreğini denemenizi tavsiye ederiz.


İskele Balık

İstanbul'un en gözde balık restoranlarından biri olan İskele Balık, eski vapur iskelesinde hizmet veriyor. Mezelerinin yanı sıra, kalamar ızgara, hardal soslu levrek marin, lakerdası çok meşhur. Rezervasyonunuzu yaptırırken denize en yakın masayı istemeyi unutmayın.




Kıyı Restoran

İstanbul’daki önde gelen balık restoranlarından bir diğeri de Kıyı Restoran. Tarabya’da bulunan mekanın sınırlı sayıda mezesi bulunsa da hepsi oldukça lezzetli. Özellikle barbunya pilakisi ile bilinen mekan 50 yılı aşkındır balık severlere hizmet vermekte.

www.vedatmilor.com


Balıkçı Kahraman

Türk gurmelerin de yabancı gurmelerin de İstanbul’daki en çok önerip övdüğü balık restoranlarından biri olan Balıkçı Kahraman, kalkan balığı ile ünlü. Mekanın bir bütün olarak mangalda pişirip servis ettiği kalkanlar oldukça lezzetli. Öyleki İstanbul’daki en iyi kalkanı yiyebileceğiniz yer olarak gösteriliyor Balıkçı Kahraman. Ünlü isimlerin de mekana olan ilgisinden dolayı mekan hep kalabalık oluyor. Rezervasyonunuzu önceden yaptırmanızı tavsiye ederiz.


Poseidon

Boğazın en iyi balık restoranları arasında sayılan restoran, müşterilerine harika bir boğaz manzarası sunuyor. Balıkları ve mezeleriyle oldukça iddialı olan Poseidon’un mutlaka denenmesi gereken lezzetleri arasında ise lakerda, levrek marine, karides ve ahtapot ızgara var. Nezih bir ambiyansıyla sakin bir akşam yemeği olanağı sunan mekan görülmesi gereken yerler arasında.


 

Suna’nın Yeri

Asya yakasında Boğaz’a nazır bir balık restoranında gün batımını izleyerek bir akşam yemeği yemek i arıyorsanız Suna’nın Yeri tam da aradığınız adres. Kandilli İskelesi’nin yanında bulunan mekanın en çok tercih edilen yemekleri ise kalamar tava ve karides. Her ne kadar yazı noktalamış olsak da Suna’nın Yeri’nin soğuk havalarda da uzun uzun oturabileceğiniz bir iç mekanı da bulunmakta.


 

Park Fora

1996 yılından beri Kuruçeşme sahilde hizmet veren Park Fora, İstanbul'un en iyi balıkçılarından.  Kışın 180, yazın 350 kişi kapasiteli restoranın balık menülerinin yanı sıra soğuk mezeleri de çok iddialı. Spesiyalitesi ise hardal soslu marine edilmiş levrek. Boğazın kıyısında olan restorana rezervasyon yaptırıp gitmenizi tavsiye ederiz. 


Tarihi Ali Baba Balık Lokantası

Kireçburnu’nda bulunan Tarihi Ali Baba Lokantası, 192’den bu yana hizmet veren herkesçe bilinen ve “balık” dendiğinde ilk akla gelen yerlerden. Oldukça salaş bir görüntüsü olan lokanta yıllardır sunduğu lezzetler ve güleryüzlü servis elemanları ile oldukça fazla müdavim kazanmış durumda. Meze ve balık olarak olduça zengin bir menüye sahip olan mekanda kılıç balığı ve patlıcan ezmesi en çok sevilen tatlar arasında.



Set Balık

Set Balık, Tarabya'daki favori balık restoranlarından biri. Sadece lezzetli balıkları ile değil ara sıcakları ve mezeleri ile de çok fazla tercih edilen bir mekan.  Mezelerden midye pilaki, cibes otu, köri soslu laos, ara sıcaklardan balık böreği, kabaklı levrek, balık mücver, balık pizza çok meşhur.