İstanbul'daki En İyi Menemen Rotaları

Yumurta, domates ve sivri biberin birleşimiyle ortaya çıkan, içine de çeşitli baharatlar katıp lezzet eklemeleri yapılınca tadına doyum olmayan yiyecektir menemen. İçine kaşar, sucuk ve sosis de eklerseniz keyifli bir kahvaltıya eşlik eden en lezzetli şeyi elde etmiş olursunuz.

Peki menemenin en lezzetlisini nerede yiyebilirim diyorsanız cevabınız aşağıda!

Lades Restaurant

Yaklaşık 10 yıllık bir işletme olan Lades, özellikle eşsiz kahvaltı sofralarıyla ve menemeniyle anılıyor. Buraya geldiğinizde daha önce yediğiniz menemenleri unutun, çünkü Lades’de bir kez menemen yediğinizde menemene olan bakış açınız bile değişecek.



Rumeli Kale Cafe & Restaurant

Olur da Hisar’a yolunuz düşerse Kale’de kahvaltı yapma keyfini es geçmeyin deriz, bir de kahvaltınıza eşlik edecek menemeninizi söylemeyi. Nasıl oluyor da yıllardır aynı tadı ve kıvamı tutturabiliyorlar anlamış değiliz. Kale Cafe, kahvaltı için keyifli adreslerden fakat yer bulabilmeniz için biraz erken gitmeniz çok daha iyi olabilir. Zira o leziz menemeni yemek için akın akın ziyaretçileri oluyor. 



Emirgan Sütiş

Menülerindeki her çeşitte oldukça iddialılar fakat menemenlerini tek geçeriz. Hafta sonu kahvaltısını eşsiz bir manzara karşısında o leziz menemeninize ekmek banarak keyifli bir şekilde geçirebilirsiniz. Yanında da mis gibi demlenmiş bir çayla güne mutlu bir başlangıç adresiniz Emirgan Sütiş olabilir.



Çay Tarlası & Cafe

Rahmetli Kazım Koyuncu’nun ağabeyi olan Oğuz Koyuncu ve eşi Nejla Hanım’ın işlettiği küçük bir müessese Çay Tarlası. Menülerindeki çeşitler sınırlı olsa da az ve öz tanımını burada kullanabiliriz. Mısır unu, peynir, çay, tereyağ gibi malzemeler Doğu Karadeniz’den geliyor taze ve doğal malzemeler eşliğinde lezzetli yiyecekler ortaya çıkıyor. Hatta öyle bir menemen yapılıyor ki yemelere doyamıyorsunuz. Burada bildiğinizden farklı olarak menemenin içine Karadeniz’den gelen kolot peyniri de koyuyorlar. Menemene verdiği muhteşem tadı anlatılmaz yaşanır diyoruz ve gidip görmenizi tavsiye ediyoruz.



Cafe Dodo Pub

Burada diğer kahvaltıcılardaki gibi standart bir tabak seçmiyorsunuz, size bir liste veriliyor ve bu listede istediğiniz kahvaltılıklara tik atıp miktarını belirliyorsunuz. Böylece hem yemediğiniz bir şeye para vermemiş hem de israftan kaçınmış oluyorsunuz. Dodo’nun bir kaşarlı menemeni var ki akıllara zarar. Kahvaltınıza ekletmeyi unutmayın deriz.



Gazebo

Büyüleyici bir manzaraya karşı kahvaltının vazgeçilmez adreslerinden olan Gazebo’da menemenin keyfine varacaksınız. Püfür püfür esen bir hava, dalga sesleri ve önünüzde taptaze lezzetlerle dolu bir kahvaltı masası. Ekmeğinizi banarak yiyebileceğiniz tam kıvamında baharatlarla süslenmiş bir menemen. Dikkat edin, parmaklarınızı yemeyin!



Namlı Gurme

İnsan Namlı'ya kahvaltıya geldiğinde neredeyse kendini kaybediyor. Açık büfe kahvaltıda birçok çeşit mevcut, istediğiniz çeşitten dilediğiniz kadar alıp afiyetle mideye indiriyorsunuz. Üstelik günün her saati kahvaltınızı yapabiliyorsunuz. Namlı’da özellikle menemeni denemelisiniz; kıvamı, lezzeti tam ağzınıza layık.



Meşhur Menemenci

Mekana girdiğinizde kendinizi peçetelere yazılmış dileklerin içinde bulabilirsiniz, özellikle de tezkere sayan askerlerin dileklerini gördüğünüzde şaşırmayın deriz. Hem uygun fiyata hem de bol lezzetli bir menemen adresi olunca bu durumu garipsememek gerekiyor tabii. 
Meşhur Menemenci’de birbirinden farklı menemen çeşitlerini deneyebilirsiniz. Seçiminizi sucuklu, peynirli, kaşarlı, sosisli, pastırmalı, kavurmalı, tavuklu, kıymalı, zeytinli, patatesli gibi damak tadınza uygun leziz menemenler arasından yapabilirsiniz. 



Saray Muhallebicisi

Tatlıları kadar kahvaltısıyla da beğeniler toplayan Saray Muhallebicisi'nin menemenini anlata anlata bitiremeyiz. O kıvamı, domatesin ve biberin tazeliği ve dozunda eklenen baharatıyla doğrusu övgüleri hak edecek cinsten. Kahvaltıdan sonra bir de o meşhur tatlılarından mideye attık mı değmeyin keyfimize!



Ceviz Ağacı

Koşuyolunda meydanda bulunan, her zaman epey kalabalık olan fakat hizmet kalitesinden de  asla ödün vermeyen Ceviz Ağacı’nın kahvaltısı da denemeye değer lezzetlerle dolu; hepsi taze, hepsi lezzetli. Fakat burada öyle bi menemen yapıyorlar ki, kendinizi kaptırıp parmaklarınızı ısırmanız mümkün, bizden söylemesi!