İstanbul'daki Lübnan Mutfağı Mekanları

Doğu Akdeniz mutfağının merkezi olan Lübnan mutfağı, aynı zamanda damak tadımıza en yakın mutfaklardan biri. Gerek yemeklerdeki renk cümbüşü gerekse koku ve baharatlarıyla insanı bağımlısı yapan yemeklere sahip olan Lübnan mutfağının İstanbul'daki adreslerini öğrenmek isterseniz bu yazımızı okumaya devam etmenizi öneririz.

Al Bushra Restaurant

Büyüleyici Boğaz manzarasıyla ve terasıyla Hilton İstanbul’un 9. katında hizmet veren Al Bushra, aynı zamanda İstanbul’un en havalı restoranlarından. Seçkin şarap menüsü ve eşsiz Lübnan yemekleriyle kendinizi Beyrut’a gitmiş gibi hissedeceksiniz . Mezeleri ile dünyaya ün salmış olan Lübnan mutfağının lezzetlerini sizlere sunan Al Bushra’da mutlaka tatmanız gereken mezeler arasında Warakenab (Lübnan usulü yaprak sarması), kebbeh nahey (bulgurlu çiğ et), falafel, humus, samboussik (kıymalı fıstıklı börek), tabbouleh, babagannush bulunuyor. Ana Yemekler arasında ise Kömürde pişirilen castaleta, jawaneh dajah, kafta kebab isimli yemekler mutlaka tadılması gereken lezzetlerden.

Al Bushra RestaurantFotoğraf Kaynak: albushra.com.tr

Nomads

Dekoru, atmosferi ve müzikleri ile sizi olduğunuz yerden alıp Beyrut'a kadar götüren bir diğer mekan ise Nomads. Kına gecesi, düğün, doğum günü ve daha birçok özel organizasyonu gerçekleştirebileceğiniz Nomads’ın enfes lezzetlerle dolu menüsü Fas ve Lübnan mutfağının lezzetlerinden oluşuyor. Burada falafel, kıymalı babaganuş, Lübnan usulü narlı patlıcan, tabule, ebregg (zeytinyağlı Lübnan dolması) gibi yemekler ile lezzet dolu bir akşam geçirebilirsiniz.

NomadsFotoğraf Kaynak: facebook.com/nomadsistanbul/

Kahwet Fairuz

Mekana adımınızı atar atmaz Lübnan-Beyrut esintilerini iliklerinize kadar hissedeceğinizden eminiz. Rengarenk tasarımıyla dikkat çeken Kahwet Fairuz’un klasik bir İzzet Çapa mekanı olduğu bakar bakmaz anlaşılıyor. Hafif lounge müziği eşliğinde yiyeceğiniz her yemeğin damağınızda bıraktığı tat ile büyüleneceksiniz. Burada Patlıcan ve humuslu Fairuz burger, falafel burger, pita club sandwich ve Lübnan cacığı gibi tatları deneyebilirsiniz fakat bizim favorimiz çömlekte vişneli köfte. Israrla tavsiye ediyoruz!

Kahwet FairuzFotoğraf Kaynak: facebook.com/KahwetFairuz

Tahin

Karaköy’de hizmet veren Tahin, diğer mekanlara nazaran küçük fakat çok sevimli. Daha çok paket servis alan mekanda iki kişilik küçük masalar bulunuyor. Sarımsaklı tavuk dürümü, fattuşu, tabulesi, pideleri, falafeli ve pita dürümleri mekanın en leziz yiyecek seçeneklerinden.

Tahin - KaraköyFotoğraf Kaynak: tahin.com.tr/

Kikero Falafel

Şüphesiz falafel’in en iyi adreslerinden biri Kikero Falafe. İçinde falafel, humus, turşu, kırmızı soğan, domates-tahin sos bulunan Kikero'yu ve damak çatlatan dürümlerini mutlaka denemelisiniz. 

Kikero FalafelFotoğraf Kaynak: facebook.com/kikerofalafel

Pim Karaköy

Karaköy’ün en popüler mekanlarından biri olan Pim Karaköy’ü sokaklara taşan müzik sesi ve renkli tasarımıyla hemen farkedeceksiniz. Pim Karköy’ün menüsü Lübnan ve Antakya mutfağı ağırlıklı, burada falafelli, sosisli ve sucuklu pitalarını çok sevecek, falafel toplarının ve tabulelerinin lezzetine bayılacaksınız.

Pim KaraköyFotoğraf Kaynak: uplifers.com

Arabesque

Beşiktaş’ta büyüleyici bir manzaraya sahip olan Arabesque’nin içi arabesk ve pop-art tarzları harmanlanarak dizayn edilmiş. Arabesque, Beyrut eğlencesini İstanbul’a getiriyor,.Siz yemeğinizi yemekle meşgul olurken masaların arasında dans eden kıvrak mı kıvrak bir zenneyle karşılaşabilirsiniz. Arapça şarkıların ağırlıklı olarak çalındığı bu mekanda Kuskuslu tabule, nar ekşili babagannuş, humus, nohutlu ıspanak, nohut mantısı ve falafel gibi lezzetleri mutlaka denemelisiniz.

ArabesqueFotoğraf Kaynak: huntedby.blogspot.com