İstanbul'daki Öğrenciler İçin 9 Vaha Noktası

mekan.com
19 Mart 2015
14 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
İstanbul’daysanız ve öğrenciyseniz çok şanslısınız demektir. Tarihi zenginlikleri ve modern dokunuşlarıyla unutulmaz yıllar yaşatır. Biz de bu güzel şehri en iyi şekilde keşfedebilmeniz için mutlaka gitmeniz gereken mekanları listeledik.

1. Kahveci Mustafa Amca Jean’s
Çay ve Türk kahvesinin en iyi adresi olan ve Beyoğlu’nun arka sokaklarında kalan bir yer burası. Öğrenci dostu; her daim kalabalık olsa da asla masa ve servis problemi yaşamıyorsunuz. Karışık tostu denemeden de çıkmayın sakın.



2. J’adore Chocolatier
Eğer canınız çikolata istiyorsa doğu adres J’adore Chocolatier! Bu sevimli mekan Asmalımescit’te bulunuyor. Hafta sonu masa sıkıntısı yaşansa da ‘oh la la beatrice’ efsanesi için değer. 



3. Karaköy Kahvesi
Yazları denizin kenarında püfür püfür rüzgarı ve dalgaları hissederken, kışları da şeffaf brandayla kapatılan bölgenin ortasında sobanın sıcaklığının keyfini çıkarmak paha biçilemez.



4. Ot Cafe
Karaköy Banker sokakta bulunan Ot Cafe, atmosferi, samimiyeti ve lezzetli menüsüyle sakin bir mekan. Kahve & tatlı yapmak için Beyoğlu’ndaki en ideal mekandır kendileri.



5. 26A Sahaf
Haşhaşlı kekiyle efsaneleşmiş bu mekan Kadıköy - Caferağa’da bulunuyor. Sadece sohbet etmek ve kitap okumak için bile gelinebilir. Haşhaşlı kek ile bi’ çay isteyin ve arkanıza yaslanıp elinizdeki kitabın keyfini çıkarın.



6. Biber Burger
Yeni nesil hamburgerciler arasında öğrencilerin bir numarası Biber Burger! Küçük, kutu gibi olan bu mekan Beşiktaş - Çırağan caddesinde yer alıyor. Maalesef burger önerimiz yok. Çünkü hepsi en-fes!



7. Siyah Cafe & Breakfast
Beşiktaş’taki kahvaltıcıların şüphesiz ki en iyilerinden Siyah Cafe & Breakfast. İşletmecilerinin de koyu Beşiktaş taraftarı olmaları haliyle mekana yansımış. Siyah & beyaz temalı bir dekorasyon sizi karşılıyor. Edebiyatsever ünlülerin de uğrak mekanı.



8. Kahve 6
Günün her saati kahvaltı yapabileceğiniz, nefis yemekleri de olan; Cihangir'de çok şahane bir mekan. Bahçeye kurulup bazlama sandviçlerinden istemeyi sakın unutmayın!



9. Naftalin K.
Sobanın üzerinde közlenen kestaneleri ve yöresel kahveleriyle Balat'ın yeni sayılabilecek mekanlarından Naftalin K. Bu şirin mi şirin kafe; etrafınızdaki kediler, plaktan gelen enfes tınılar insana evindeymiş hissi veriyor.