İstanbul'un Arka Sokak Mekanları

mekan.com
30 Aralık 2014
3 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş

İstanbul'u her yönüyle keşfetmek için bir ömür yeter mi bilemiyoruz... Hele ki arka sokaklarında kaybolmak, lokantaları, kafeleri, antikacıları, kahvecileri, şekerlemecileri, restoranları keşfetmek pahabiçilemez... Sizler için çok keyif alacağınız arka sokak mekanlarını keşfettik. Yeni yıla farklı şeyleri keşfederek girmeniz dileği ile!
 

Hanegah
Hanegah: Sanki eviniz. Fatih Camii’nin hemen arkasındaki Atpazarı Meydanı'nda bulunan mekanın müdavimleri daha çok ney camiasından müzisyenler. Yemekler organik ürünlerden yapılıyor. Daha çok Osmanlı yemekleri menüye hakim. 7-8 çeşit demleme çay bulunuyor. Ayrıca kızıl, gül...şurupları içebilirsiniz. Mekanda alkol bulunmuyor. Gidip sabaha kadar sohbet edebilir, Türk Sanat Müziği dinleyebilirsiniz. 


 

Mezedaki Meze Evi
Her gün meze ve sıcak yemekler çıkaran Mezedaki Meze Evi, İstanbul'un meze kültürünü layıkıyla yaşatıyor. Yaklaşık 70 çeşit yemeğin her gün çıktığı mekanın sahibi Meri Çevik Simyonidis İstanbullu bir Rum. Şirin mekanın menüsü İstanbul'un günümüze gelen, bilenlerin çok iyi bildiği Rum, Ermeni meze kültürünü çok iyi yansıtıyor. Meze kültürünü layıkıyla yaşatan bu şirin mekan, mezeleri adet ve kilo olarak da satıyor, orada da yiyebiliyorsunuz. Mekanın özelliği mezelerinin enfes olması ancak meze tercih etmeyenler için domates çorbası, fasulye, mantı, köfte, tavuk... gibi seçenekler var.



Çukur Meyhane

Galatasaray'ın en ilginç meyhanelerinden. Müdavimlerinin bol olduğu bu mekan, Beyoğlu'nun en ilginç mekanlarından. Adı gibi “çukur” olan mekana gidince önce şaşıracak sonra çok seveceksiniz.



 

Heirloom İstanbul
Beyoğlu ve çevresinde alternatif, sıcak ve keyifli bir ortam arıyorsanız Heirloom Cafe tam size göre biryer. Ege’den gelen taze otlar ve sızma zeytinyağıyla yapılan salatalar, paniniler yine Ege’nin zeytin ağaçlarından yapılan tahtalarda servis ediliyor. Her gün öğle yemeği için özel bir menü oluşturuluyor.




 

Ufak Tefek Şeyler
Küçücük bi kafe. Harika bir menü. Sıcacık bir ortam.






Beyrut
Gidenlerin üst katını görmediklerinden dolayı çıkmadıkları ancak iki katlı olan mekan, Fatih'te bulunuyor. Kahve çeşitleri yaklaşık 30 adet olan Beyrut, otantik ortamı ve kütüphanesi ile, gençlerin buluşma yeri.




Pepo
Galata'da Kuledibi'nde yer alan Pepo, tuğla duvarları, şöminesi ile civarın en güzel mekanlarından. Menüsünde kahvaltı, aperitifler, balık, ızgara, salata, Özel Anadolu Yemekleri, tatlılar bulunuyor.



 

Alles Coffee & Shop
Karaköy'ün arka sokaklarında bulunan hem alışveriş yapabileceğiniz hem de güzel güzel kahvenizi yudumlayabileceğiniz keyifli mekan.


Antre Gourmet
Yöresel peynirleri, farklı lezzetleri ile Antre Gourmet'e bir giden hep gidiyor. Her yörenin en iyi yiyeceklerini bulunduran mekan, Cihangir'in favorilerinden. Humus, fava, çerkes tavuğu, arnavut ciğeri gibi lezzetleri bulabileceğiniz Antre Gourmet'de özel ekmekler de alabilirsiniz.