İstanbul'un En Eski Burgercilerinden J Burger: Nam-ı Diğer Jumbo

mekan.com
5 Aralık 2016
22 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
1977 yılında, o yıllarda henüz üniversite son sınıf öğrencisi olan Bülent Solmaz'ın hizmete açtığı J Burger, tek şubesinde kendine has lezzetleriyle bir burgerciden fazlası olduğunu kanıtlıyor. Tatlı mayonez, kendi reçetelerinden yapılan ketçap, kat kat burgerler ve çıtır çıtır incecik patates kızartması… Eğer siz hala J Burger'i keşfetmeyenlerdenseniz çok şey kaçırıyorsunuz!

J-Burger-Jumbo

Kadıköy'den Bostancı yönüne doğru giderken, sahil yolundaki Büyük Kulübün hemen karşısında bulunan J Burger, nam-ı diğer Jumbo, öyle yürürken görüp girebileceğiniz bir noktada değil. Fakat bir kez gelenler J Burger'in enfes burgerlerinin, soslarının ve patatesinin lezzetini fısıltı gazetesiyle kulaktan kulağa yaymış ve ortaya da ciddi bir sadık müdavim kitlesi çıkmış. Mekana, mekanı bilenler ve hedef odaklı yemeğini tercih edenler geliyor. Ve tabi ki ağzının tadını bilenler.



J Burger'in müdürü Mustafa Bey, 40 yıldır aynı kasaptan alışveriş yaptıklarının, sosların reçetelerini asla değiştirmediklerinin ve kaliteyi hep aynı standartta tuttuklarının altını önemle çiziyor. Malzeme kombinasyonları Türk damak zevkine oldukça uygun hazırlanmış olan burgerleri normal ebatta ya da büyük boy seçebiliyorsunuz.

Mekan aydınlık ve sade dekore edilmiş. Duvarları Bülent Bey'in ralli yarışlarından aldığı kupalar ve fotoğraflar süslüyor. Çalışanlar güler yüzlü ve samimi. Hatta benim gibi sık sık giderseniz menüyü vermeye ya da ne yiyeceğinizi sormaya gerek bile duymuyorlar :)

J-Burger-Jumbo

Mekanın en meşhur ürünü şüphesiz tatlı mayonezi. Jöle kıvamında olan mayonez sarı renkte, sıcacık patateslerin yanında hafif gevşeyince daha da bir leziz oluyor. Ketçap ise müesseseye özel bir tarifle hazırlanıyor. Menüde ilgi çekenler ise genellikle çift katlı burgerler. Pek çoğunu ısırarak yemeniz mümkün değil, o nedenle çatal bıçak kullanılıyor. Hamburger ekmeklerini kendileri yapıyorlar. Ekmekler, etin ya da burgerin içerisindeki malzemelerin önüne geçmiyor. Benim favorim Şark Burger. Eğer bira içecekseniz patatesi mutlaka duble söyleyin. Patates dışında sosis ve karides gibi kızartma bölümünde pek çok atıştırmalık da iştah kabartıyor.