İstanbul'un En İyi Aktarları

mekan.com
8 Eylül 2015
2 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Yemeklerimize tadını veren, lezzetine lezzet katan çeşit çeşit baharatlar, her derde deva olan şifalı otlar... Kısacası bitkiye dair her ürünüyle aktarlar ve aktarlardan alışveriş yılların eskitemeyeceği bir kültür de aynı zamanda.

Neredeyse her mahallede bulabilmenin mümkün olduğu aktarlardan hangisi iyidir, daha kalitelidir? Bunca seçenek arasında seçim yapmak zor gibi gözüküyor.

Biz de seçiminizi kolaylaştırmak için araştırdık ve İstanbul'un en iyi aktarları hangileri, bulduk!

Arifoğlu Baharat

Arifoğlu, baharat cenneti olan Mısır Çarşısı'nda bulunuyor. Hatta çarşının en eskilerinden. Baharat haricinde şifalı otlar, aromatik yağlar ve arı sütü bile var!

Arifoğlu baharat Mısır Çarşısı aktarFoto Kaynak: Arifoğlu Baharat Facabook Sayfası

Ayfer Kaur

100 yılı aşkın bir süre önce Cevat Bey Mısır Çarşısı’nda kızının adını verdiği bir baharat dükkanı açar. Cevat Bey vefat ettiğinde kızı Ayfer ailesiyle birlikte bu dükkanı işletmeye devam eder.

ayfer kaur mısır çarşısı aktarFoto Kaynak: http://www.ayferkaur.com/

Bünsa

Beyoğlu Balık Pazarı’nda bulunan dükkan beş kardeş tarafından kuruldu. "Bünsa" ismi de kardeşlerin baş harflerinden oluşuyor. Farklı olarak ithal ürünler de satıyorlar.

Bünsa aktar beyoğlu balık pazarıFoto Kaynak: http://www.theguideistanbul.com/

Kırk Ambar

1999 yılında Bünsa’nın ortaklarından Bahri Bey’in Beşiktaş’ta açtığı dükkan Kırk Ambar. Kendilerinin bizzat kullanmayacağı hiçbir ürünü Kırk Ambar'da bulundurmayan Bahri bey, dükkanında doğal kozmetik ürünlerine de yer veriyor.

Kırk Ambar beşiktaş Bahri bey aktarFoto Kaynak: www.facebook.com/bkirkambar

Tarihi Çemberlitaş Baharatçısı

1956’dan beri hizmet veren baharatçı Çemberlitaş’ın simgelerinden biri. Şifalı otlardan enerji veren macunlara, zayıflama çaylarından havanlara çeşit çeşit ürünler bulabilirsiniz.

tarihi çemberlitaş baharatçısı aktarFoto Kaynak: www.ramazannezaman.com

Bio Store Ayhan Ercan

Klasik bir aktarda bulunabilecek şeylerden daha fazlasını bulabileceğiniz, bitki ve bitkisel ürün cenneti. Ayhan Bey’in enfes bilgilerinden de yararlanmayı unutmayın deriz.

bio store ayhan ercan Caddebostan aktarFoto Kaynak: foursquare.com

Nurbal

Göztepe’de bulunan Nurbal 1989 yılında açılmış. Baharatlar, şifalı otlar ve aromatik yağların yanında ekolojik ürünler de bulunuyor.

nurbal baharat Göztepe aktarFoto Kaynak: www.astaspice.org

Ucuzcular

Ucuzcular Baharat 1886 yılında Mısır Çarşısı’nda açılmış. İşi yürüten Bilge Kadıoğlu ve Ahmet Kadıoğlu Amerika’da bu konuda eğitim almışlar.

ucuzcular baharat Mısır çarşısı aktarFoto Kaynak: www.istanbulshops.com

Nil Baharat

50 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Nil Baharat, amacı gerçek ve sağlıklı ürünleri en makul fiyatlara tüketiciye ulaştırmak olan bir aktar.

nil baharat Eminönü Mahmutbey aktarFoto Kaynak: picasaweb.google.com

Develi Baharat

1966’dan beri değişmeyen lezzetler sunan Develi Baharat’ın tüm ürünlerinin kalitesi oldukça yüksek. Ürünler direkt üreticiden işlenip alınıyor ve uygun koşullarda saklanıyor.

Develi Baharat Eminönü Mısır Çarşısı aktarFoto Kaynak: http://www.develibaharat.net/