İstanbul’un En İyi Baklavacıları

mekan.com
15 Temmuz 2015
2 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Ramazan’a yakışır tatlılardan biri ile karşı karşıyayız şimdi: baklava. Gaziantep’in meşhur tatlısı olan baklavayı yapmak biraz zahmetli gibi görünse de yediğinizde ağzınızda bıraktığı müthiş tat tüm uğraşlara değiyor.

antep fıstıklı baklava
Fotoğraf Kaynak: http://www.istanbulplaces.com/

Size enfes bir lezzet şöleni yaşatacak baklavalar, tepsiye açtığınız hamurların arasına ceviz veya fındık serpiştirip, istediğiniz gibi dilim yaptıktan sonra üzeri yağlanmış şekilde 180 derece sıcaklıktaki fırında pişirilmesiyle yapılıyor. Şeker, su ve birkaç damla limon suyundan yapacağınız şerbetini ve antep fıstıklarını da ilave ettiniz mi kimse durduramaz artık sizi. Ancak o kadar uğraş sonucu yaptığınız baklavaların çok çabuk bitmesine biraz üzülebilirsiniz. O yüzden biz de hazıra konalım dedik ve İstanbul’daki en iyi baklavacıları derledik.

Karaköy Güllüoğlu

İstanbul’un en iyi baklavacısı diyebileceğimiz Karaköy Güllüoğlu, sizlere lezzet kapısını sonuna kadar açıyor. Güllaç, su böreği gibi başka tatlar da tadabileceğiniz bu mekana hala yolunuz düşmediyse hemen şimdi atlayın gidin deriz. Böyle müthiş lezzeti kaçırmak büyük kayıp olur.

karaköy güllüoğluFotoğraf Kaynak: http://cosafarea.it/

Köşkeroğlu

Köşkeroğlu’nun bolca antep fıstığı ile süslenmiş baklavalarını denemediniz mi hala? Görünce ağzınızın suyu akacağı baklavaları ile Köşkeroğlu, şüphesiz ki baklavacılara taş çıkartanlardan. Baklavaları dışında Gazianteplilerin yaptıkları o meşhur antep fıstıklı katmerlerinden leziz kebaplarına kadar diğer lezzetleri de pek bir enfestir, haberiniz ola!

köşkeroğluFotoğraf Kaynak: http://photo-hungry.com/

Gaziantep Gaziburma

Müşterilerinden tam puan almayı başarmış bir diğer baklavacı burası. Kalitesinden hiç ödün vermeden misafirlerine dillere destan baklavalarını sunan Gaziantep Gaziburma, baklava nerede yenirin en güzel örneklerinden. Sadece baklavaları değil; dondurmaları, şerbetleri ve zengin kahvaltısıyla da oldukça meşhur.

gaziantep gaziburma
Fotoğraf Kaynak: https://plus.google.com

Dedeoğlu Baklava

Şanlıurfa’nın Harran Ovası’nda beslenen koyunlardan elde edilmiş tereyağı ile Gaziantep’in Barak Ovası’nda yetiştirilen antep fıstıklarını kullanarak yaptıkları enfes baklavalarının lezzetlerine lezzet katan bir diğer önemli özelliği ise odun fırında pişirilmeleri. 

dedeoğlu baklava
Fotoğraf Kaynak: http://www.grupanya.com/

Diyar Burma Tatlıcısı

Fıstıklı baklavalarının oldukça beğenildiği Diyar Burma, tatlı konusunda almış başını gidiyor. Özellikle burma kadayıfı ile öne çıksa da kendinizden geçeceğiniz lezzette baklavaları denemeye değer.

diyar burma tatlıcısı
Fotoğraf Kaynak: http://www.diyarburma.com.tr/