İstanbul'un En İyi Köftecileri

mekan.com
23 Şubat 2016
5 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Çocukluğumuzun en özel ve en güzel yiyeceği olan köftenin İstanbul'daki en iyi adreslerini sizler için yazdık! 

Tarihi Merkezefendi Köftecisi

Geleneklere sadık kalarak hazırlanıyor köfteler. Sinirden tamamen temizlenmiş eti, yağllı ama oldukça lezzetli. Yanında da sızma zeytinyağlı piyazı ve bol köpüklü ayranıyla en lüks restoranların köftelerine fark atıyor.

merkezefendi köftecisiFoto Kaynak: tarihimerkezefendikoftecisi.com.tr

Namlı Rumeli Köftecisi

Namlı Rumeli Köftecisi 1982'den bu yana Sirkeci Hocapaşa'da müşterilerine en iyi kalitede hizmet vermekte. Özellikle köfte ve irmik helvası konusundaki uzmanlığını yılların tecrübesi ile birleştirip misafirlerine sunuyorlar.

namlı rumeli köftecisiFoto Kaynak: namlirumelikoftecisi.com

Mirza

Tam bir Balkan köftecisi olan Mirza'nın klasik köftelerini, pleskavitsesini, kaymaklı Boşnak biberini ve Boşnak mantısını mutlaka denemelisiniz. Bütçenizi de yormayacak olan bu köftecide tatlı olarak da yankosava denilen elma tatlısını da denemeyi unutmayın deriz.

mirza köfte bayrampaşaFoto Kaynak: halkgurmesi.com

Köfteci Mustafa

Kapalıçarşı'da bulunan Köfteci Mustafa, Mustafa ustanın ellerinden çıkan enfes köfteler servis ediyor. Mustafa usta köftelerine iç yağ ve kuzu boşluğu ekliyor. Sanıyoruz ki o leziz köftelerin sırrı da bu. Odun kömürlü mangalda pişen köfteler yanıda piyazla efsane oluyor.

köfteci mustafa
Foto Kaynak: halkgurmesi.com/

Sandzak Lokantası

Sandzak Lokantası'na gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken pleskavitsanın içinde Boşnak pasırması ve taze kaşar bulunuyor. Balkan hamburgeri de denilen bu lezzeti yanında paprikası kaymakoyla denemeniz lazım!

sandzak lokantası noşnak köftesiFoto Kaynak: lokantalarim.net

Meşhur Filibe Köftecisi

Sirkeci’de yer alan Meşhur Filibe Köftecisi tam 122 yıldır aynı yerde hizmet veriyor. Öncelikle belirtmek isteriz ki burası tamamen köfteci! Yani çorba ve köfteye alternatif şeyler bulabileceğiniz bir mekan değil. Tamamen dana eti, kimyon ve soğan kullanılarak yoğurulan köfte, ızgarada tam kıvamında pişirilmiş ve porsiyon olarak da gayet doyurucu. Yanında da zeytinyağlı piyazıyla ölmeden önce mutlaka tadılması gereken lezzetlerden.

meşhur filibe köftecisi