İstanbul'un En İyi Kokoreççileri

mekan.com
24 Ağustos 2015
4 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Kokorecin tadını alan bir daha bırakamıyor fakat yapısı itibari ile her yerden yenilmesi de tavsiye edilmiyor. Biz de sizler için kokorecin hem en hijyeniğini hem de en lezzetlisini yiyip müdavimi olacağınız mekanları bu yazımızda topladık.

Çengelköy Kokoreççisi

Kokoreç sevmeyene bile seve seve kokoreç yedirir burası, Birçok ünlünün de tercih ettiği Çengelköy Kokoreççisi’nin kokorecini yemelere doyamayacaksınız. Bu lezzetten tadabilmek için insanlar her daim önünde kuyruklar oluşturuyor ve kokorecin yanında aperatif olarak en az kokoreç kadar leziz olan midye tavalarından yemeyi de ihmal etmiyorlar.

Çengelköy KokoreççisiFotoğraf Kaynak: https://tr.foursquare.com

Lider Kokoreç

Yıllardır lezzetinden ödün vermeyen Lider Kokoreç 24 saat boyunca canınız ne zaman kokoreç çekerse çeksin her daim emrinize amade. Kokoreci kömürde pişiriyolar ve ortaya enfes bir tat çıkıyor. Aynı zamanda aperatif lezzet olarak da midye tavasını tercih edebilirsiniz zira bu işin piri olduklarını söyleyebiliriz.

Lider'in çeyrek ekmek kokoreçiFotoğraf Kaynak: https://tr.foursquare.com

Öz Kral Kokoreç

Közde Kokoreç’in mucidi meşhur Vahap Usta’nın güler yüzü ve akıllara zarar lezzeti olan kokoreciyle Öz Kral Kokoreç daha da sevilesi bir mekan. Öz Kral’da Vahap Usta’nın elleriyle hazırlanan iri kıyım bir porsiyon kokoreci mideye indirirken Vahap Usta’nın samimi muhabbetine de konuk olabilirsiniz.

Maslak Özkral Kokoreç Vahap Usta

Güneş Kokoreç

İstanbul’daki birçok kokoreççiye ürün veren Güneş Kokoreç, gelirinin büyük bir kısmını toptancılıktan sağlıyor. Aynı zamanda İstanbul'da kokoreç işleyebilen nadir yerlerden. Buraya gidince ekmek arası kokoreç haricinde tabakta iri kıyım kokoreç isteyip, üzerine de sadece bol kekik ve biraz da tuz eklettirip, nefis bir kokoreç keyfi yapabilirsiniz.

Güneş KokoreçFotoğraf Kaynak: https://tr.foursquare.com


Saray Büfe

Közde kokorecin önde gelen adreslerinden biri de Saray Büfe. Az baharatlı kokoreçleri hem baymıyor hem de kokorecin tadını anlayabiliyorsunuz. Ekmekleri kızartarak sunmaları ayrı bir lezzet sağlıyor. Burada kokorecin yanına ne iyi gider derseniz tabii ki de midye dolma veya midye tava cevabını alacaksınız.

Saray Büfe' dilim kokoreçFotoğraf Kaynak: https://tr.foursquare.com

Kral Kokoreç

Eminönüne yolumuz düştüğünde uğramazsak olmaz, yaklaşık 20 yıllık bir deneyim Kral Kokoreç'i bu kadar ünlü yapan. Kokoreci hakkıyla yapan lezzetine lezzet katan sayılı yerlerden. 1 porsiyon istediğinizde iri kıyım tabak dolusu kokoreç servis ediliyor, üzerine kekik ve pul biber eklenip lezzetlendiriliyor ve bize de afiyetle yemek düşüyor.

İri kıyım Kral Kokoreç EminönüFotoğraf Kaynak: www.ouarsenis.com

Kokoretto

Kadıköy’deki kokoreç severlerin uğrak mekanı olan Kokoretto, 1993 yılından beri aynı yerde kalitesinden ödün vermeden hizmet veriyor. Burası kömürde kokoreç sevenler için leziz bir mekan olup hem personellerinin güler yüzlülüğüyle hem de lezzetli bir kokorecin verdiği mutlulukla bütün negatif enerjinizi alıp götürüyor.

Kokoretto kokoreçFotoğraf Kaynak: travelswithsheila.com