İstanbul'un En İyi Pastalarını Yapan Pastaneleri

mekan.com
18 Mart 2015
3 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Dolce Pastanesi
Eski manken Nilgün Ertuğ’un sahibi olduğu Dolce Pastanesi 1994’den bu yana müdavimlerinin vazgeçemediği lezzeti tarifsiz browniesi ile özel tasarlanan pastaları ve kullandıkları taptaze meyvelerle fark yaratmış ve kalitesini her daim korumuştur. Burada bir dilim pasta fiyatı süslemesine göre 20 - 25 TL arasında değişiyor.




Divan Pastanesi
Yılların deneyimiyle kalite ve lezzetin İstanbul'daki sayılı adreslerinden olan Divan Pastanesi lezzetin yanında sunuma da oldukça önem veriyor. Lüks çikolataları, el yapımı gurme ürünleri, pastalarıyla ve daha birçok eskimeyen tatlarıyla yıllardır adından bahsettiriyor. Pastalarının yanı sıra limonlu cheesecake ve macaronları da en sevilen lezzetleri arasında.




Baylan Pastanesi
87 yıllık bir ustalığın öyküsü Baylan Pastanesi’nin kurucusu Filip Lenas’tır. Açıldığından bu yana birçok ünlü şair müdavimleri olmuştur. Hatta o kadar çoktular ki aralarında ‘Atilla İlhan, Haldun Taner, Oktay Akbal, Peyami Safa, Orhan Kemal, Edip Cansever ve Cemal Süreya' gibi isimlerin bulunduğu yaklaşık 40 kişilik bir grup 'Baylancılar' olarak anılmaya başlamıştır.  Eskimeyen tadlarıyla Baylan’ın klasikleri haline gelen lezzetleri arasında en çok sevilenler trüf, adisababa, moncheri, karamel ve tabiki de Baylan’ın icadı olan Avrupa pastanelerinde ise 'Coupe Baylan' olarak adı geçen kup griyedir.




Pelit Pastanesi
Neredeyse yarım asırlık bir geçmişi olan Pelit Pastanesi ilk olarak 1957’de Tepebaşı'nda açılmıştır. Kalite ve tecrübeyi buluşturan Pelit Pastanesi çıkardıkları harika lezzetlerle geçmişten günümüze ününe kavuşmuştur. En çok sevilen pastaları ise en başta ekpa olmak üzere karayip ve uludağ isimli olanlardır. 10 kişilik pastanın fiyatı 85, 6 kişilik pastalarının fiyatı ise 65 TL.




Beyaz Fırın
Stoyanof ailesinin 1800’lü yıllardan günümüze kadar gelen tam olarak iki asırlık bir lezzet hikayesi. Şüphesiz ki bugüne dek birçok zorluklarla baş etmişler ve kalitesiyle, tarifsiz lezzetleriyle günümüze kadar ayakta durabilmişlerdir. Beyaz Fırın’ın en meşhur pastası polkadır. Pastalarında oldukları kadar ekler, milföy ve daha birçok unlu mamüllerinde de epey iddialılar.




Torte Bakery
Tasarım pastaları ile öne çıkan butik bir pastane. Banu Uslu Soydan tarafından 2008 yılında açılan Torte Bakery’yi diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise pastalarında krem şanti kullanmayıp kendi pişirdikleri creme patisserie, Belçika çikolatası ve gerçek vanilya kullanmaları olduğunu söylüyorlar. Tabii bu da pastalarını daha vazgeçilmez kılıyor.




Art Cafe
Bir anne ve üç kızının işletmekte olduğu en tatlı cafe. Her zaman tariflerini bir tık daha farklılaştırıp alışılmışın dışında unsuz, yağsız, şekersiz tatlılar yapıyorlar. Ayrıca diyabetik müşterilerini de düşünüp özel olarak pastalar üretiyorlar ve kutlama, yaş günü, düğün gibi günlere özel pastalar tasarlıyorlar. Bir dilim pastalarının fiyatı ise sadece 10 TL.