İstanbul'un En İyi Pizzacıları

mekan.com
22 Şubat 2016
4 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
İncecik hamurundan sosuna kadar özenle hazırlanan, İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan pizzanın en lezzetlisi, İstanbul'da nerede yenir diyorsanız rotanızı bu yazımızdan sonra belirleyebilirsiniz.

49 Çukurcuma

Beyoğlu’nun enfes İtalyan pizzaları yapan mekanlarından biri olan 49 Çukurcuma, julius meinl kahveleri, Bozcaada’nın ev yapımı reçelleri ve Bozcaada şarapları ile de Beyoğlu’nun göz bebeklerinden. Alt katında bulunan mahzeni ve müzik seçimleriyle farklı bir atmosfer yaratılmış olan bu mekanda kurutulmuş domates ve İzmir tulumundan yapılan Tulumi ve bebek ıspanaklı Da Atalai pizzalarını mutlaka denemelisiniz.

49 ÇukurcumaFotoğraf Kaynak: facebook.com/49cukurcuma/​

Pizzeria Trio

Cihangir’de en iyi pizza nerede yenir diyorsanız Pizzeria Trio’yu gönül rahatlığıyla seçebilirsiniz. İtalya’dan getirdikleri taş fırın ile pizzalarını pişiren Pizzeria Trio’da kendinizi İtalya’da gibi hissedeceksiniz. Burada mantar, jambon ve mozerella ile yapılan Calzone veya Caprese ve Napoletana lezzetlerini deneyebilirsiniz.

Pizzeria TrioFotoğraf Kaynak: facebook.com/Pizzeria-Trio-152343498165196/timeline​

Pinsa Pizza

Moda’da bulunan Pinsa Pizza, 4 - 5 masası bulunan küçük bir mekan. Damaklarınızda şahane tatlar bırakacak enfes pizzalar hazırlayan Pinsa Pizza’nın sabit bir menüsü yok, malzemeleri mevsimine göre değişiyor ve her geçen gün daha farklı lezzetler deneyimleme fırsatı buluyorsunuz. Kilo hesabına göre fiyatlandırılan pizzaların dilim büyüklüğünü ise siz seçebiliyorsunuz.

Pinsa PizzaFotoğraf Kaynak: facebook.com/Pinsa-539221632859323/timeline​

Pizza Emirgan

Emirgan’da boğaza nazır manzarada, odun ateşinde pişirilen pizzaları ile mideleri bayram ettiren Pizza Emirgan, sizlere yaklaşık 25 çeşit Napolitan usulü pizza sunuyor. Pizza Carpaccio, Cherry Burrata, Enginar Gorgonzolalı, Melanzane Pizza Emirgan’ın en çok rağbet gören pizzalarından. 

Pizza EmirganFotoğraf Kaynak: facebook.com/pizzaemirgan/timeline​

Pizzeria Pidos

2000 yılından bu yana Gümüşsuyu’nda hizmet veren Pizzeria Pidos, incecik hamurlu pizzalarını odun ateşinde pişiriyor. Duvarları kaplayan çerçeveler ve ahşap ağırlıklı dekorasyonuyla loş bir ortam yaratılmış olan Pizzeria Pidos’da Pizza Pidos, Mio Mielle, Dört Peynirli, Pizza Filetto pizzalarını çok seveceksiniz.

Pizzeria PidosFotoğraf Kaynak: facebook.com/Pizzeria-Pidos-120443961317692/timeline​

400 Derece

Oldukça salaş ve şık bir mekan olan 400 Derece Topağacı’nda hizmet veriyor. İncecik pizzaları ve İstanbul’daki pizzacılarda bulunması bir hayli zor olan Hawaii Pizza’yı burada yiyebilirsiniz. Burada 400 Derece, Caprino, Verdure isimli pizzalarıda mutlaka denemelisiniz, lezzetleri muhteşem!

400 DereceFotoğraf Kynak: facebook.com/400derece-442269035919724/timeline​

Miss Pizza

Şişhane’de gerçek İtalyan pizza lezzetini sunan Miss Pizza odun fırınında pişirilen pizzaları ile gönlümüzü cezbediyor. Calzone, Dört Peynirli, Kuşkonmazlı Pizza, Pizza Roka ve Pizza Pesto Miss Pizza’nın en sevilen lezzetlerinden. Seçeceğiniz pizzanızın yanında şarap da açtırmayı unutmayın deriz.

Miss PizzaFotoğraf Kaynak: misspizza.com.tr​

Pizzeria Pera

Asmalımescit’te bulunan Pizzeria Pera, pizzalarını yediğiniz andan itibaren sizi lezzetiyle İtalya’ya kadar götürecek. Odun fırınında pişirilen pizzalarından en çok rağbet görenleri Alaturca, Cotto ve Calzone Muratti. Bu enfes pizzaları yedikten sonra üstüne de bir tiramisu söylediğinizde damaklarınız uzun süre başka lezzet aramayacak.

Pizzeria PeraFotoğraf Kaynak: ​facebook.com/pizzeriapera/timeline