İstanbul'un En İyi Plajları

mekan.com
29 Mayıs 2015
1 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Yaz geldi çattı, hatta bir heyecanla yaz alışverişleri yapıldı ama bir eksiğiniz var; bu yaz tatile çıkamıyor musunuz? O zaman sizi bütün streslerinizden uzaklaştıracak, kafanızı dinlendirecek ve hatta keyiflendirecek küçük bir kaçamakla ufak bir tatil yapabileceğiniz İstanbul’un en sevilesi plajlarıyla tanıştıralım.

Suma Beach

Kesinlikle İstanbul'da eğlenebileceğiniz sayılı yerlerden diyebiliriz. Gündüz denize gir güneşlen, akşam içinde bulunan club’e git dans et eğlen, geceyi de isterseniz kamp alanında geçirin, kısacası her imkan sağlanmış. Özellikle sadece deniz için değil de şahane konsept partileri için bile gidilir buraya, aklınızda bulunsun.



Kalpazankaya Plajı

Burgaz Ada’nın incisi Kalpazankaya plajı, öyle çok da düzenli sayılmaz, bir kaç şezlong atılmış birazda taşlı fakat deniz ve plaj tertemiz ve tam kafa dinlemelik bir yer kalabalık değil. Denizine gelecek olursak açık denize bakan koy, bir kayanın himayesinde dalga almıyor. Manzarası inanılmaz derecede güzel buradan günü batırmadan o güzelliği görmeden gitmenizi tavsiye etmeyiz.



Dalia Beach Club

Uzunya plajı ile baya yakınlar hatta birbirlerine de benziyorlar. Fakat bir farkı var Dalia’nın aktivite olarak doyasıya voleybol oynayıp, sörf, kano ve deniz bisikleti sürebilirsiniz. 2002 yılından beri hizmet veren Dalia Beach Clup’ın restoranı, yazlık kafesi, kocaman bir otoparkı ve güneşlenirken rüzgar vurup bir sağa bir sola savrulan kumlardan pek hoşlanmayanlar için çimli plajı bulunmakta. 



Club Ada Sedef

Belki de yazımızda ki en cep yakan alternatif diyebiliriz. Ama değer tam bir huzur mekanı. Öyle bütün gün yaz müzikleriyle kafanızı şişirmiyorlar. Burada yapmanız gereken şey sadece dalga seslerini dinlemek ve İstanbul’dan nasıl uzaklaştığınızı hissetmek.



Baykuş Plajı

Sevdiklerinizle birlikte ufak bir tatil yapmak istiyorsanız burası aradığınız adres olabilir. Öyle çok kafanızı şişiren müzikleri yok, dalga sesini doyasıya duyabileceksiniz. Bir diğer önemli özelliği ise kamp yapılabiliyor olması. Bir günde denizin tadı mı çıkartılır zaten? Gidip gelmesiyle yoruluyor insan; gelmişken ufacık tatilin keyfine varalım.



Uzunya Plajı

İster kumda güneşlenin ister çimende burası size iki alternatif sunuyor. Sessizliği ve denizinin güzelliği ile insanı resmen büyülüyor. Çimene atılan şemsiyeler, yastıklar, şezlonglar her şey düşünülmüş ve belli bir düzen içerisinde. Burayı özel kılan şey de düzenli olması zaten.



Sedef Adası Plajı

İstanbul’un en küçük adasıdır Sedef Adası tabii eskiden tavşanı bol olduğundan Tavşan Adası da deniliyormuş. Küçük ve şirin bir plajı olan Sedef Adası’nda en iyi şekilde eğlenebileceğinizin, deniz kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarabileceğinizin garantisini verebiliriz. Ayrıca buraya çocuklarıyla gidenlere de bir süpriz var; plajda kocaman bir tane su kayağı bulunmakta yani diyeceğimiz o ki burada ufak ufak tatil alıştırmaları yapabilirsiniz.