İstanbul'un En Romantik Mekanları

mekan.com
29 Mayıs 2015
2 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Mekan.com’un sevgi pıtırcığı, aşık üyelerine özel, İstanbul’un en romantik mekanlarını derlediğimiz bir yazı yazdık. Bu mekanlarda evlilik tekliflerine hayır cevabı gelmez; ilk buluşmalar olumsuz geçmez. Yıl dönümleri ise romantizmin doruklarında geçer. 

Manzarası mı iyi olsun, mutfağı mı? Ambiyansı mı daha önemli konforu mu? Siz en iyisi hepsinin bir arada olduğu mekanlara bir göz atın. ;)

Sunset

Eşsiz manzara ve mükemmel mutfağın birleştiği, hiçbir zaman dillerden düşmeyen yılların mekanı Sunset, İstanbul'daki en iyi noktalardan birinde bulunuyor. Unutamayacağınız bir gün geçirmek ve sevdiceğinizin hayatının teklifini alması için seçebileceğiniz en iyi mekanlardan biri. Chaîne des Rôtisseurs üyesi olan Sunset, Akdeniz, Türk ve Japon mutfakların yanı sıra Sushi Bar’ın da içinde olduğu 4 farklı mutfağın farklı tatlarını sunuyor.



Zelda Zonk

Medyanın ilgisinden kurtulmak için Zelda Zonk adını kullanan Marilyn Monroe'dan ismini alan mekan Karaköy'de Gradiva Otel'in en üst katında bulunuyor. Manzarası, eklektik mutfağı ile İstanbul'un en romantik mekanlarından. Burada sevgilinize unutamayacağı bir gün yaşatabilir, mekanın atmosferinden de destek alarak yüzüğü parmağına takabilirsiniz. 



Vogue

Özel günlerinizde sevgilinizi yemeğe çıkarmak için seçebileceğiniz en doğru mekanlardan. Vogue'a rezervasyon yaptırdığınız andan itibaren kendinizi dünyanın en romantik insanı gibi hissedeceksiniz. Dünya mutfağının özel lezzetlerini sunan mekan, İstanbul'un eşsiz Panoramik manzarası eşliğinde misafirlerine harika anlar yaşatıyor. Türkiye’nin ilk ve tek moleküler kokteyl menüsüne de sahip olan mekan, sevdiği ile birlikte değişik lezzetler keşfetmek isteyenler için birebir.



Lacivert Restaurant

İstanbul Boğazı'nın en romantik manzaralı mekanlarından Lacivert, tarihi bir boğaz yalısında 1999'dan bu yana hizmet veriyor. Anadolu Hisarı'ndaki bu tarihi ikiz yalı, pek çoğumuzun aşina olduğu bir mekan. Geçmiş yıllarda, Yeşilçam'ın siyah- beyaz ya da renkli çok sayıda filmine ev sahipliği yapmış. Türkan Şoray'dan Filiz Akın'a, Yılmaz Güney'den Tarık Akan'a pek çok ünlü sanatçı, bu yalıda çevrilen filmlerde rol almış. Böyle bir ortamda enfes Akdeniz Mutfağı'nın da büyüsüyle sevgilinizle romantizmin doruklarına çıkabilirsiniz.



Peninsula Teras Restaurant

Golden City Hotel'in 10. katında bulunan Peninsula Teras Restoran, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Galata Kulesi'ni kapsayan bir manzara sunuyor sizlere. Mekan biraz ufak sayılabilir ancak hem şık hemde sevimli. Baş başa romantik bir akşam yemeği için ideal. Rokfor peynirli piliç ve mantar soslu dana bonfile mekanın favori lezzetlerinden.



Forneria

Karaköy'de The Haze Otel'in giriş katında bulunan Forneria, ünlü şef Arda Türkmen'in mutfağından İtalyan lezzetler sunuyor. Sevgilinizin kalbini Forneria'nın müthiş lezzetli yemekleriyle ve mekanın loş ortamıyla ikinci kez feth edebilirsiniz.



Leb-i Derya

Boğaz'dan Tarihi Yarımada'ya uzanan muhteşem manzarasıyla iyi yemek, iyi müzik ve kusursuz servis anlayışıyla birlikte dünya mutfağındaki farklı kültürlerin lezzetlerinin, Türk damak tadına uygun olarak yeniden yorumlanmasıyla oluşturulan menüsüyle öne çıkan Leb-i Derya her zaman en romantik mekanlardan biri olmuştur.



Kız Kulesi Restaurant

Evlenme teklifi edilecek mekanlar denilince Kız Kulesi Restoran'ı es geçmek kesinlikle olmazdı. Eğer gecenin sonunda planınız yüzüğü cepten çıkarmaksa, tereddüt etmeden burayı seçebilirsiniz. Buram buram tarih kokan mekanda, canlı müzik eşliğinde romantik bir yemeğin keyfini çıkarın.



Summit Bar & Terrace

Conrad İstanbul'un 14’üncü katında bulunan panoramik Boğaz manzaralı Summit’te haftanın 6 günü canlı DJ performansı sergileniyor. Summit Bar’ın menüsünde klasik içkiler, ferahlatıcı kokteyller var. Yemekler de oldukça başarılı.



Mikla Restaurant

Anadolu’nun her köşesinden özenle seçilen malzemelerle oluşturulan leziz yemekleriyle, dinlendirici müziği ve muhteşem manzarası ile İstanbul’un en iyi restoranları arasında olan Mikla Restaurant romantik bir gece geçirmek isteyenlerin tüm isteklerini karşılıyor.

İstanbul'un En Romantik Mekanları Mikla Restaurant
Fotoğraf Kaynak: elitmasa.com

Gaja Roof

Birbirinden güzel renkleri barındıran ışıl ışıl Boğaz manzarası ile leziz yemeklerinin keyfine varacağınız, müziğiyle hoş bir atmosfer sunan Gaja Roof romantik bir gecenin güzelliğini sonuna kadar yaşamanızı sağlıyor.

İstanbul'un En Romantik Mekanları Gaja Roof
Fotoğraf Kaynak: turizmdebusabah.com

Banyan

Dünya lezzetlerinin Asya ve özellikle Thai baharatları ile harmanlanması ile oluşan özgün mutfağıyla Banyan üç tarafı açık Boğaz köprüsü ve Ortaköy camii manzaralı harika terasında, kışın ise açık hava şöminesi ile her mevsim romantik bir ortam sunuyor.

İstanbul'un En Romantik Mekanları Banyan
Fotoğraf Kaynak: banyanrestaurant.com


Chilai

Bebek’in en güzel manzaralı mekanları arasında yer alan Chilai Boğaz kıyısında modern konsepti ve ünlü şeflerin elinden çıkan eşsiz lezzetleriyle keyifli saatler geçirmenizi sağlıyor. Özellikle akşamları denize yakın masalarda yer bulunmadığından rezervasyon yapmanızda fayda var.

İstanbul'un En Romantik Mekanları Chilai
Fotoğraf Kaynak: chilai.com.tr


Mirror Suadiye

Anadolu yakasında yer alan Mirror Suadiye, mükemmel Adalar manzarasına karşı leziz yemekleri sizlerle buluşturuyor. Sunduğu farklı lezzetlerle adından söz ettiren mekan akşam yemeklerinizi süsleyecek deniz ürünleriyle de sizi kendisine aşık ettirecek.

İstanbul'un En Romantik Mekanları Mirror Suadiye

İLGİLİ MEKANLAR