Kaçış Oyunları

1800’lerden kalma bir odada kilitli olduğunuzu düşünün. Her yanınız şifreler ve çözülmeyi bekleyen bulmacalarla dolu... İpuçlarını takip ederek yeni sorulara ve en nihayetinde çıkış kapısını açacak anahtara ulaşmaya çalışıyorsunuz. Onlarcası tasarlanmış odadan kaçış bilgisayar oyunlarının, gerçeğe dönüşmüş hali. Bahsettiğim oyun Escape Planet’in ‘Sherlock’ odası... Taksim Talimhane’deki iki bölümden bir tanesi. Bana göre en zevkli olanı olsa da, diğer bölmeleri de denedik tabii ki. Yine aynı adreste ‘Einstein’ adında bir oda daha var ki esas zeka zorlayan oydu diyebilirim! İsimlerinden de anlayacağınız gibi ‘Sherlock’ dikkat, ‘Einstein’ ise daha çok matematik ağırlıklı oyunlar. Zevkinize göre seçip şansına sahipsiniz.

En son deneyimimize gelirsek, aynı şirketin Bakırköy’de açtığı yeni odayı da tavsiye etmeliyim. Yabancılardan esinlenilen oyunlar bir yana, tam bir yerli malı ‘Hürrem Oyunu‘nu hizmete açtılar. ‘Muhteşem Yüzyıl’dan fırlama has odanın içinde, giydiğiniz kostümlerle birlikte kendinizi saray eşrafından biri gibi hissediyorsunuz. Zamanının dekoru içinde sandıkların şifrelerini çözmeye, Hürrem Sultan’ın emirlerini yerine getirerek odadan çıkmaya uğraşıyorsunuz. Üç oda da birbirinden keyifli... Arkadaşlarla sıra dışı bir aktivite denemek isteyenler için çok yerinde bir program. Biz grup olarak yeni odalar açmalarını iple çekiyoruz zira...

Pera’nın Taze Meyhanesi

Adresimiz Pera City Suites’in çatı katında bulunan; ‘Cities Pera Meyhane İstanbul‘... İsmi gibi uzun ve devasa bir mekan değil! Bu da onu daha samimi ve haftanın sakin günlerinde dahi gidilesi yapıyor. Haftasonları sahneye malum reklamlarda bizi kahkahaya boğan, Burçin Bildik çıkıyor. Eğer sahnesi de canlandırmaları kadar güzelse, son derece zevkli akşamlar vadediyordur diye düşünüyorum. Onlarca meyhanenin bulunduğu bölgede, 7. katta olup manzara sunması mekana artı kazandırıyor sanırım. Bu haftaki ziyaretimde boş masa görmemiş olmam da bunun işareti olsa gerek.





Meyhaneler TOP 10

- Akın Balık (Karaköy)

- Asmalımescit Elde Meze

- Kalamata (Akaretler)

- Peymane (Tomtom Mahallesi)

- Mor Meyhane (Pera)

- Nişantaşı Yekta Restoran

- Madam Despina (Kurtuluş)

- Cihangir Demeti

- Beyoğlu Cumhuriyet Meyhanesi

- İnciraltı Meyhanesi (Üsküdar)