Kadıköy’ün En İyi Kahvaltı Mekanları

mekan.com
10 Ağustos 2015
2 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Kadıköy'ün sahilinde sabah yürüyüşünüzü yaptıktan sonra güzel bir kahvaltı keyfi ne hoş olurdu, değil mi? Biz de öyle düşündük ve sabahın erken sularında gidebileceğiniz Kadıköy'ün en iyi kahvaltı mekanlarını bir araya topladık. 

Naga Putrika

Sizleri yöresel bir yolculuğa çıkarıyor burası. Hevsel, Söğütçük, Velika, Zuğa, Köyceğiz ve Çiçekdağı olmak üzere toplamda altı farklı kültürel lezzetle bulaşabilirsiniz. Üstelik kahvaltı tabağınızı kendinize özel hazırlayabilirsiniz. Boşnak böreği ve fırın kaymak patates de kahvaltı tabağınızın yanına sipariş edebileceğiniz ek lezzetler olabilir.

kadıköy Naga Putrika
Fotoğraf Kaynak: http://gurm.me/​

Çay Tarlası

Bir yandan sıcacık çayınızını yudumlarken bir yandan da mekanın meşhur muhlamalarından yemenin keyfini çıkarma konusunda doğru adrestir burası. Eritmelik tuzsuz kolot peyniri kullanılarak yaptıkları o enfes muhlamasını (12,50 TL) denediğinizde, şüphesiz ki parmaklarınızı ısırmamak için kendinizi zor tutacaksınız. Ayrıca yeni tatlar arayanlardansanız; tereyağı, karabiber ve muhallebi ile yaptıkları Laz böreğini veya enfes baklava yufkasını deneyebilirsiniz.

kadıköy Çay Tarlası
Fotoğraf Kaynak: http://gecce.com/

Gözde Şarküteri

Elliden fazla peynir çeşidinden rengarenk zeytinlerine, kendi ürettikleri tereyağından çeşit çeşit kahvaltılık etlere kadar zengin bir kahvaltı sofrası sunan Gözde Şarküteri, bir sabah gidilecek kahvaltı mekanı listenizde yerini almayı hak edenlerden.

kadıköy Gözde Şarküteri
Fotoğraf Kaynak: http://istkazanbenkepce.blogspot.com.tr/

Süt Yumurta Reçel

Kadıköy’ün Sanatkarlar Sokağı’nda yer alan gözde kahvaltı mekanı Süt Yumurta Reçel, ülkemizin bölgesel kahvaltı kültürlerini bir arada topluyor. Vegan kahvaltı menüsü (tek kişilik 18 TL) de dahil 10’dan fazla kahvaltı servisine ev sahipliği yaparak misafirlerine seçebilcekleri geniş bir alternatif sunan mekanda bir sabah Karadeniz kahvaltısı (Tek kişilk servisi bulunmuyor, çift kişilik 60 TL) yaparken, başka bir sabah da Ege kahvaltısı (Tek kişilik 32 TL, çift kişilik 50 TL) yapabilirsiniz.

kadıköy Süt Yumurta Reçel
Fotoğraf Kaynak: https://picasaweb.google.com/

Naan 

Moda’nın gözde kahvaltı noktası olmayı başarmış Naan, özellikle birbirinden leziz ekmekleri ile sizi sizden alacak. Zengin içerikli Moda Kahvaltısı’nı (48 TL) sipariş ettiğinizde yanında getirdikleri cevizli tam buğday ekmek ile ekşi mayalı köy ekmeğine bayılacaksınız. Ayrıca enfes kurabiyeler, börekitaslar, scone’lar ve brioche’lar da bulabilirsiniz.

kadıköy naan
Fotoğraf Kaynak: http://www.themagger.com/​

Kibrit Kutusu Cafe

Kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz, adı gibi küçük ve şirin bir mekan burası. Hoş müzikleri eşliğinde kahvaltının yanına ev yapımı limonatasından sipariş edip mis gibi bir sabah keyfi yapmanıza olanak veren Kibrit Kutusu Cafe’nin oldukça beğenilen mantı ve köftelerinin de olduğunu söylemezsek olmaz.

kadıköy Kibrit Kutusu Cafe
Fotoğraf Kaynak: http://kibritkutusu.org/