Kahve Anlayışınızı Değiştirecek Lezzet; Tereyağlı Kahve

mekan.com
7 Mart 2016
6 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Kahve, hepimizin hayatında önemli bir yere sahip. Ülkemizde son dönemde daha revaçta olan bu içecek, Dünyada her gün 2,25 milyar kupa tüketiliyor. Günümüzde tam anlamıyla tutkuya dönüşmüş durumda olan kahvenin çeşidi, pişirme ya da demleme tekniği, hangi çekirdeğin daha lezzetli olduğu gibi özellikleri kahveye verilen değer için önemli yer tutuyor. Kahvenin telvesinden umut bekleyende var, köpüğünün süslenmesi ile sanatını konuşturanda ancak yeni bir trend var ki kendini sevdirecek mi yoksa nefret mi ettirecek biz emin olamadık ve sizlerle paylaşmaya karar verdik. Karşınızda akılları karıştıracak, tarafları karşı karşıya getirecek tereyağlı kahve.

bullettproff
Fotoğraf Kaynak: theguardian.com

Duyunca ya merak ettiniz ya da mideniz bulandı değil mi? Ama kahvelerimize krema koyuyoruz ve krema, tereyağın bir türevi. Bu nedenle sizden ilk istediğimiz ön yargınızı kırmanız.

bulletproffFotoğraf Kaynak: livinglimitlessly.com
Biz Türkler gibi geniş kahvaltı kültürü olmayan Amerikalı'lar bu kahveyi çok seviyor ve tüketiyor. Kahvenin İngilizce adı Bulletproof Coffee. Türkçe anlamı 'Kurşun Geçirmez Kahve'. Bu kahve sayesinde zırhlı araçlara ya da güçlü korumalara ihtiyacınızın kalmadığı haberini de paylaşmak isterdik ancak üzgünüz. Kahvenin adının bu şekilde olmasının tek nedeni; vücudunuzda yarattığı enerji fazlalığı.

dave aspry
Fotoğraf Kaynak: youtube.com
Bu kahveyi iş adamı ve girişimci olan Dave Asprey, Tibet’in 5000 metre yüksekliğinde keşfetmiş. Dondurucu soğukta kendine ikram edilen çayın kremayı andıran ama tereyağlı bir lezzet içerdiğini farkediyor. Sonrasında yaptığı araştırmada vücuda alınan sağlıklı yağların insanı tok tuttuğunu ve vücuda enerji verdiğini öğreniyor.

bulletproofFotoğraf Kaynak: tovitanutrition.com
Bu fikirden yola çıkan Dave önce aynı mantık ile ortaya çıkardığı çayını daha sonra ise kahvesini piyasaya sürüyor. Kendi bulduğu fikirler ışığında en sağlıklı yağın Hindistan Cevizi yağı oldğuna karar veren Dave  bu yağın özelliklerini de bu sayede keşfediyor. Tereyağlı kahvenin enerji verdiği ve zayıflamaya yardımcı olduğuda aldığımız bilgiler arasında. Yaz yaklaşırken siz de kendinizi forma sokma ipuçları arıyorsanız bu kahveyi denemenizi öneririz. Eğer kahveyi denemek isterseniz lütfen tıklayın.