Kansere Karşı Mutfağınızda Mutlaka Bulundurmanız Gereken Besinler

Çağımızın en çok hayat kaybına sebep olan hastalığı kansere yakalanmamak ve riski azaltmak adına, beslenmede bazı noktalara dikkat ederek önlem alabiliriz. Mevsiminde ve taze olarak tüketeceğimiz bazı sebze ve meyveler, hücreleri yenileme özelliğine sahip oldukları için aynı zamanda bağışıklığı da güçlendiriyor. İşte kanseri önleyen besinler ve diğer faydaları!
 

Ceviz


Ceviz

O mega 3 yağ asitlerine sahip olan ceviz, pek çok kanser türünü önlemede önemli bir rol oynuyor. Beyine benzerliğiyle dikkat çeken cevizin hafızayı ve zihni kuvvetlendirme etkisi de mevcut. Ekmek yerine sabah kahvaltılarında tüketerek kilo kontrolü de sağlayabilirsiniz.
 

Orman Meyveleri


Orman-Meyveleri

Böğürtlen, ahududu, çilek ve yaban mersini gibi orman meyvesi olarak adlandırılan bu lezzet depoları, aynı zamanda kanser hücreleriyle savaşma konusunda oldukça etkili. Yüksek antioksidan içerikleri nedeniyle vücudu korumaya alan bu meyveler, günlük enerji sağlamaları ve cildi güzelleştirmeleriyle de meşhur.
 

Soğan  Ve Sarımsak


Soğan-Sarımsak

Doğal antibiyotik grubunda bulunan soğan ve sarımsak, kanseri önlemek ve hatta oluşan kanser hücrelerini yok etmek konusunda deli gibi çalışan sebzelerden. Gribal hastalıkların tedavisinde de soğan ve sarımsak birebir.
 

Chia


Chia

Mayalar ve Azteklerin ''güç'' anlamına gelen chia dediği bu mucizevi tohum, bağışıklığı güçlendirmesi, içeriğindeki vücudun her ihtiyacını karşılayan vitamin ve mineralleriyle tam bir şifa kaynağı. Linkten Chia hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Chia Tohumu Nedir? Chia Tohumunun Faydaları Nelerdir?►
 

Elma


Elma

Bol lif ve C Vitamini kaynağı olması nedeniyle vücutta pek çok kanser türüne karşı koruma kalkanı oluşturuyor. Sindirimi düzenlemesi mide ve bağırsak sağlığını olumlu etkiliyor. 
 

Turp


Turp

Faydaları saymakla bitmeyen, kış mevsiminin vazgeçilmezi turp, içerisinde antikansorejen maddeler bulunduruyor. Siz siz olun kışın salatalardan turbu eksik etmeyin. Özellikle balla tüketildiğinde soğuk algınlığı ve öksürüğü anında kesiyor.
 

Üzüm


Üzüm

Hangi rengini seversiniz bilemiyoruz ama üzümün her bir rengi ayrı ayrı şifa kaynağı. İçerisinde özellikle de çekirdeğinde bulunan bazı maddeler sayesinde kanserli hücrelerin oluşumunu engelliyor. Antiageing ürünlerinde de sıkça gördüğümüz üzüm çekirdekleri, hücreleri canlı tutuyor.


Zerdeçal


Zerdeçal

Yalnızca kanser değil, pek çok hastalıktan korunmak için zerdeçal tüketmek oldukça önemli. Her yemeğinizde, hatta tatlılarınızda bile eser miktarda kullanarak sağlıklı bir yaşama kucak açabilirsiniz.