Kara Hafta İstanbul

mekan.com olarak 22.10.2015 gecesi İstanbul’un kalbinin attığı Beyoğlu’nda, Türkiye’nin Avrupa Standartlarındaki ilk lüks oteli ünvanına sahip Pera Palace Hotel Jumeriah’ta ünlü yazar Agatha Christie’nin doğumunun 125. yılı şerefine Türkiye’de ilk kez gerçekleşen “Kara Hafta İstanbul’a” katıldık. Etkinliğin onur konuğu olarak Agatha Christie’nin torunu Mathew Prichard’ın katıldığı açılışta, iş, sanat ve edebiyat dünyasından birçok isim bulunuyordu.

Pera Palace Hotel Jumeirah’ın ev sahipliği yaptığı, Türk Ekonomi Bankası’nın ana sponsoru olduğu Kara Hafta İstanbul’un açılış töreni, iş, sanat ve edebiyat dünyasının katılımıyla gerçekleştirildi.

Pera Palace Jumeirah Hotel

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katıldığı Pera Palace Hotel Jumeriah Genel Müdürü Pınar Kartal Timer’in ev sahipliği yaptığı festivalin açılışında birçok isim de yer aldı. Açılışa oyuncu ve yazar Ayşe Erbulak, ünlü yazar Ahmet Ümit, oyuncu Başak Sayan, Celil Oker, Leslie S. Klinger, Alexander McCall Smith de katıldı.

Kara Hafta İstanbul Ahmet Ümit

Pera Palace Hotel Jumeirah Genel Müdürü Pınar Kartal Timer, Kara Hafta İstanbul açılış töreninde “Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ve uluslarası çapta bir etkinlik olan Kara Hafta İstanbul’a, Pera Palace Hotel Jumeirah olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrıca, Kara Hafta İstanbul etkinliğiyle, Pera Palace Hotel Jumeirah olarak, Jumeirah Group’un tüm dünyadaki en iyi halkla ilişkiler kampanyasına da imza atmanın heyecanını sizlerle paylaşmak isterim. Etkinliğimizde yanımızda olan tüm destekçilerimize, yazarlarımıza ve basın mensuplarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Açılış konuşmasını yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise İstanbul ve Beyoğlu’nu kervansaraya benzettiğini söyledi. Ahmet Misbah Demircan “8500 yıllık tarihinde İstanbul, her medeniyeti, dini ve kültürü yaşamış ve hala yaşamaya devam ediyor. Buranın hikayesi ve yaşanmışlığı çok fazla. Beyoğlu’nun sembollerinden biri de Pera Palace Hotel Jumeirah. Yaşanmışlıklardan birini de bu gece Pera Palace Hotel Jumeirah’ta anıyoruz. Beyoğlu Belediyesi olarak Pera Palace’ın yaşanmışlığını ve varlığını ön plana çıkarıyoruz. Beyoğlu’nun tarihine ciddi hizmetleri bulunan Pera Palace tüm çalışmalarında, Beyoğlu’nun da edebiyata ve tarihe verdiği önemi ön plana çıkarmıştır. Ben huzurlarınızda tüm Pera Palace yönetimine ve Kara Hafta İstanbul etkinliğine destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Pera Palace Jumeirah Hotel Kara Hafta İstanbul Ahmet Misbah Demircan

İnsanların keyif alarak okuduğu polisiye edebiyatı konusu etrafında renkli bir şehir kültür aktivitesi olarak gerçekleşmesi planlanan “Kara Hafta İstanbul”, Pera Palace Hotel Jumeirah’ta dünyaca ünlü yazarları da ağırlayacak.

“Kara Hafta İstanbul” etkinliğinde söyleşi yapacak yazarlar arasında Türkiye’nin en önemli yazarlarından Ahmet Ümit ve Celil Oker bulunuyor. İngiltereden Alexander McCall Smith, İtalya’dan Roberto Costantini’nin katıldığı etkinliğe Amerika’dan ise Leslie S. Klinger katılacak.

Kara Hafta İstanbul Pera Palace Hotel Jumeirah

Tarihi dokusu, geçmişi ve kültür, sanata olan katkılarıyla ön plana çıkan Pera Palace Hotel Jumeirah’ta etkinliğinde Agatha Christie’nin ilk baskı kitapları sergilenip, katılan yazarlar Beyoğlu’ndaki kitapcılarda imza etkinliklerine katılacaklar. Tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek. Etkinlik hakkında tüm detaylar #blackweekturkey hastag’i ile sosyal medyada paylaşılabilecek.

Festival Programı:

23 Ekim Cuma 17.00 - Söyleşi
Kadın Dedektifler
Alexander McCall Smith, Esmahan Aykol, Moderatör Ayşe Erbulak 

23 Ekim Cuma 18.00 - Söyleşi
Katilin Pesinde
Leslie S. Klinger, Algan Sezgintüredi, Moderatör Erol Üyepazarcı

23 Ekim Cuma 19.00 - Söyleşi
Agatha Christie "Suç ve Ceza"
Mathew Prichard, Sevil Atasoy, Moderatör Çiğdem Öztekin

24 Ekim Cumartesi 15.00 - Söyleşi
Popüler Bir Tür Olarak Polisiye
Leslie S. Klinger, Osman Aysu, Çağatay Yaşmut, Moderatör Metin Celal

24 Ekim Cumartesi 16.00 - Söylesi ve Kitap Kutlaması
Bir Sehir Anlatısı Olarak Polisiye
Leslie S. Klinger, Celil Oker, Moderatör Adnan Özer

24 Ekim Cumartesi 17.00 - Söyleşi
Roman Kahramanı Dedektif
Leslie S. Klinger, Ahmet Ümit, Moderatör Onur Akhan

24 Ekim Cumartesi 18.00
Katil Kim?
Kara Hafta Yazarları Beyoğlu kitapevlerinde kitaplarını imzalayacak.

Etkinlik hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.