Karaköy Dosyası

mekan.com
3 Haziran 2014
3 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş

İster keyifli bir akşam yemeği, ister sıcacık bir akşamüstü çayı, güne zengin bir kahvaltı ile başlangıç, ya da Cumartesi gecesi eğlencesi... Karaköy, müdavimleri için bunların hepsini bir araya toplayan farklı seçenekler sunuyor.

Gelin Karaköy'e ve son zamanlarda çok trend olan 10 Karaköy mekanına yakından bakalım.

Ferahfeza:

Bir yanda Galata Kulesi, bir yanda tarihi yarımada, bu harika teras restoranında İstanbul tüm güzelliğiyle gözlerimizin önünde... Lezzetler, manzara ile yarışıyor. Ana yemeklerden fıstıklı somon hem sunumu hem de lezzeti ile bizden tam puan alıyor. Humuslu karides, lagos carpaccio, yufkaya sarılı keçi peyniri, portakallı enginar Ferahfeza'nın farklı ve eşsiz lezzetlerinden.

 

Forneria:

The Haze Karaköy'ün restoranı Forneria'da Asmalımescit'in unutulmaz mekanı Leblon'dan lezzetlerine alışık olduğumuz Arda Türkmen harikalar yaratmaya devam ediyor. "Taş fırından sofraya" konseptli bu restoranın adının da Portekizce'de "fırın" anlamına geldiğini biliyor muydunuz? Karaköy'ün en lezzetli ve renkli mekanlarından Forneria'da manda kaymağından, ev yapımı reçele kadar oldukça zengin ve doğal bir kahvaltı ile güne başlayabileceğiniz gibi, her öğlen değişen menüsünde Arda Türkmen'in dokunuşu ile günün lezzetlerini tadabilir, ya da akşam iş çıkışında gelip Forneria'nın en özel ve iddialı yemeği biralı yahnisini deneyebilirsiniz. Kokteyllerini de şiddetle öneriyoruz!

Dem Karaköy:

Sıcacık bir çay eşliğinde yapılacak keyifli sohbetler için ideal samimi ve sıcak bir Karaköy mekanı daha. Dem, müdavimlerine beyazından kırmızısına 60 çeşit çay ve çayın yanına lezzetli atıştırmalıklar sunuyor. Kahvaltının olmazsa olmazı çayın bu kadar bol bulunduğu bir yerde, haliyle kahvaltı menüleri de oldukça zengin ve doyurucu. Tütsülenmiş çaylarını denemenizi öneririz.

Karabatak Karaköy:

Julius Meinl kahvesi, eğlenceli iç mekan tasarımı, atıştırmalıkları ve birbirinden lezzetli tatlı çeşitleri ile Karaköy'ün ruhunu en iyi yansıtan mekanlardan birisi de Karabatak. Kendini evde gibi gibi rahat hissederek tek başına kitabını alıp kafa dinlemek isteyenleri de, arkadaşlarıyla bol kahkahalı sohbetler yapmak isteyenleri de bir araya getiren Karabatak'ta Julius Meinl kahve elbette ki kaçınılmaz, ancak sıcak çikolatası ve tatlıları da denemeye değer!

Lokanta Maya:

Zengin Türk mutfağının nimetlerinden yararlanan Lokanta Maya, farklı yörelere ait en özel lezzetleri yemekseverlerle buluşturuyor. Biz sizin için ciğer,  fındık yağından aldığı lezzetiyle öne çıkan mücver, kadayıflı peynir sarması ve çıtır hamsisini seçiyoruz. Ama günlük olarak değişen menülerinden size göz kırpan yemeklerden hangisini seçerseniz seçin, illa farklı bir dokunuş ve lezzet keşfedebileceğinizi düşünüyoruz. İsminin "lokanta" olmasına bakmayın, bu lokanta bir başka!

Fosil:

Ve Karaköy'de gece hayatını daha da hareketlendiren, son zamanların en trend mekanlarından biri de Fosil! Haftasonları dolup taşan bu mekanın balkonuna çıktığınız an İstanbul'un belki de en büyüleyici Tarihi Yarımada manzaralarından birine sahip olduğunu görüyorsunuz. Bu manzarayı bir de akşamüstü gün batımında Fosil'in çeşit çeşit kokteyllerini tadarken görmenizi tavsiye ediyoruz. DJ performansı ve müziği ile eğlencenin tavan yaptığı Fosil'e eğlence öncesinde yemeğe de gidebilirsiniz. (rezervasyon şart!)

Mums Cafe:

Dantel detayları, pofuduk yastıkları, güleryüzü ama en çok da içerideki mis gibi kek kokusuyla adının hakkını sonuna kadar veriyor Mums Cafe! Özellikle tart ve quiche çeşitlerini denemenizi tavsiye ederiz.

Louis:

Port Otel'in altında yeni açılmış olan Louis, bu yazın en trend mekanlarından biri olmaya aday. Zengin menüsü, keyifli ortamı ve Çarşamba akşamları dinleyebileceğiniz canlı müziği ile Louis Karaköy'e hızlı bir giriş yapmış gibi gözüküyor. Müdavimleri sürprizlere açık olsun... Çok dinamik ve canlı bir yapıya sahip olan bu mekan farklı organizasyon ve yeniliklerle sürekli kendini yenileyecek ve Karaköy'ün hareketliliğini daha da arttıracak gibi...

Namlı Gurme:

Özellikle haftasonları sabahlarında kapısında sırada beklemenizi gerektirecek kadar kalabalık olsa da, bizce içerideki binbir çeşit taze ve lezzetli kahvaltılıklar için biraz sabretmeye değer! Şarküteri bölümünün önünde görerek istediklerinizi seçiyorsunuz ve kahvaltılıklarınız masanıza geliyor. Biz en çok çeşit çeşit baharatlı peynir toplarının sunumuna bayılıyoruz, henüz denemediyseniz hakkını veren, dillere destan "Türk Kahvaltısı"nı bir de Namlı'da tecrübe edin deriz.

Mana:

Zengin meze menüsü ve otuzdan fazla rakı seçeneğiyle gerçek bir fine­dine restoran var karşımızda. Şık, sade ve zarif bir çizgiye sahip Mana'yı "modern meyhane" olarak tanımlamak mümkün. Karaköy'ün en şık, lezzetli ve keyif dolu mekanlarından biri olan Mana'da binbir çeşit meze arasında patlıcan salatası, fıstıklı balık köftesi, mücver,  kaşık salatası, muhammara ve kaskarikas yemeden olmaz!

Karaköy'e nasıl gidilir?

Eski İstanbul'un merkezinde, Haliç, Tophane ve Galata'nın kesiştiği, şehrin kalbinin attığı Karaköy'e ulaşım İstanbul'un hemen her yerinden oldukça kolay:

Anadolu yakasından gelecekler için tavsiyemiz deniz yolu:  Kadıköy ve Üsküdar'dan kalkan vapur ve motorları kullanabilirsiniz. Avrupa yakasından gelecekler ise Taksim'den kalkan otobüsleri kullabilir. Aksi yönden geliyorsanız Beşiktaş'tan geçen otobüsleri de kullanabilirsiniz. Raylı sistem tercih edenler için de Kabataş­ - Zeytinburnu tramvayı ya da Karaköy – Tünel meydanı arasındaki Tünel hattı da alternatifler arasında.