Kendi Dalgasında Kahveci: Lol

mekan.com
25 Ekim 2016
2 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Bundan 8 ay önce, Karaköy Rehberi hazırlamak için gittiğimde henüz birkaç günlük bir mekan olan Lol, şu sıralar İstanbul'un en iyi kahvecilerinden biri. Terası açılmış, mutfağı sıcak ve soğuk çeşitlerden oluşan yemeklerle işlemeye ve en kaliteli çekirdeklerden, farklı demleme yöntemleriyle kahvelerin dumanı tütmeye başlamış. İstanbul Kahve Festivali'nde Lol'le yeniden karşılaşınca ve şahane enerjilerini görünce mekana gidip bir kahvelerini içeyim dedim. Gitmişken de sahibi Serkan İpekli ile biraz sohbet ettik. İşte Lol'ün hikayesi, kahvenin anlam ve önemi :)

Lol-Kahve-Karaköy

Serkan Bey, İzmirli. Kahve tutkusu oradayken başlamış, çeşitli eğitimlerle devam etmiş ve başka bir işletmecilik tecrübesinin ardından Lol'ü açmış. 2013 Türkiye Barista Ve Alkollü Kahveler Şampiyonu olan Serkan İpekli, daha sonra Melbourne'de ülkemizi temsil etmiş. Yurt dışında katıldığı work shoplarla da bilgisine bilgi eklemiş. Hareketlenen Karaköy'e de tecrübesini, ‘'Laughing Out Loud” benzetmesinin ilk harflerinden oluşan, ‘'sesli gülmek'' anlamına gelen Lol ile taşımış. Çalışma yaklaşımını da bu doğrultuda tutan mekanda güleryüzlü bir hizmet hakim.

Lol-Kahve-Karaköy

Kendi kahvesini kendi kavuran, nitelikli kahveyi iyi tanıyan ve sektördeki 3. dalga akımını herkesin kullanmasından duydukları rahatsızlıkla ‘'Kendi dalgamızda kahveciyiz'' diyerek kendini tanımlayan Lol'ün tek meselesi güzel kahve yapıyor olmak. Serkan Bey, sevdiği işi yapmanın mutluluğuyla ‘'kahve benim en sevdiğim şey, sevdiğim işi yapıyorum. Benim için hobi aslında.'' diyerek, nasıl keyifle bu işi yaptığının altını çiziyor. Lol'de iyi kahveyi bilmenin ötesine geçilerek gelen misafirlere kahve hakkında bilgiler veriliyor ve deneyimler de paylaşılıyor. Kahveye özel merakı olanlar bar kısmında, baristalardan diledikleri kahveyi tüm özelliklerini öğrenerek isteyebiliyorlar. Ayrıca mekanda kahve demleme teknikleri üzerine atölyeler de düzenleniyor. Lol'ün instagram hesabı üzerinden duyuruları takip edebilirsiniz.

Lol-Kahve-Karaköy

Lol, kahveyi karakteristik özellikleriyle oldukça iyi tanımış, analiz etmiş ve her şeyden önemlisi onu olduğu gibi kabul etmiş bir mekan. Her kahvenin kavurma ayarını, demleme biçimini, farklı alternatiflerini süreç içerisinde keşfetmiş olan Serkan Bey, kendi damak tadına uygun reçeteler çıkartmış. Her bardak kahvenin ayrı ayrı lezzetini rahatlıkla tarif edebilecek olan Serkan İpekli, bir nevi ağız tadını, damak zevkini ve kahve keyfini konuklarıyla paylaşıyor. Bunun yanı sıra doğallıktan ödün vermeyen Lol'de aromalara ya da katkı maddelerine yer verilmiyor. Kendi bünyesindeki mutfakta günlük olarak sabahtan tatlılar; öğleden sonra pizza, salata, sandviç ve aperatifler hazırlanıyor.

Lol-Kahve-KaraköyFotoğraf Kaynak: instagram.com

Yolunuz Karaköy'e düştüğünde Lol'de günün her saati karnınızı doyurabilir, kahve keyfi yapabilir ve sevdiklerinizle iki lafın belini kırabilirsiniz :)