KidZania; Çocuklar İçin Mini Bir Dünya!

mekan.com
9 Temmuz 2015
1 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş


İlk olarak 1999'da Meksika'da kurulan KidZania, şu anda dünyada 14 ülkede bulunuyor. En başarılı şubelerinden bir tanesi olan İstanbul şubesi, Anadolu yakasında Akasya Avm içinde yer alıyor ve çocuklar için eğlenerek öğrendikleri muhteşem bir gerçek hayat simülasyonu sağlıyor. KidZania adı itibariyle hakkında hiçbir şey bilmeyen biri için klasik bir çocuk oyun parkı hissi yaratsa da, içeri girince karşılaşılan manzara bambaşka.





KidZania, gerçek dünya markaları ile işbirliği yaparak 4-14 yaş arasındaki çocuklar için mini bir yaşam alanı oluşturmuş. Bu yaşam alanında çocukların çok eğlenmelerinin yanı sıra, gerçek hayatta yetişkinlerin taşıdığı rolleri üstlenerek yaşadıkları dünyayı ve meslekleri öğrenme şansına sahip olmaları amaçlanmış.



KidZania'daki resmi para birimi KidZos olarak adlandırılıyor. Çocuklar girişte kendilerine verilen banka çeklerini KidZania Merkez Bankasında bozdurarak KidZos'a çeviriyor ve böylece eğlence başlıyor.



Öncelikle Mesleki Rehberlik Testi'nden geçen çocuklar, test sonucunda kendilerine uygun çıkan 3 mesleği supervisorler yardımıyla seçiyorlar. Eğitici bir çok detayla donatılmalarının yanında tüm güvenlik önlemleri de alınmış yaklaşık 100 adet etkinlik alanında çocuklar seçtikleri mesleklerde çalışmaya ve de KidZos kazanmaya başlıyorlar.





KidZos önemli, çünkü KidZania'nın içinde harcayabilecekleri tek para birimi o. Üstelik dünyanın her yerindeki KidZania’larda geçerli. Çocuklar ne kadar fazla çalışırlarsa, o kadar fazla kazanıyor ve o kadar fazla şey yapabiliyorlar. Kazandıkları KidZos'larla KidZania’da aktivite yapabilirken, aynı zamanda nasıl tasarruf yapacaklarını öğreniyorlar veya KidZos’larıyla KidZania’nın mağazalarında alışveriş yapabiliyorlar.





KidZania'da çocuklar oyuncu, itfaiyeci, doktor, diş hekimi, moda tasarımcısı gazeteci, arkeolog, kurye ya da polislik gibi bir çok farklı meslek simülasyonunda yer alabiliyor. Bu da daha küçüklükten meslekler hakkında deneyimleyerek bilgi edinmelerini sağlıyor.



Kidzania ile ilgili en önemli detaylardan biri, güvenliğin üst düzeyde olması. Çocuğunuza ve size eş şifre ile takılan bileklikler sayesinde, siz yanında olmadığınız takdirde çocuğunuz kendi başına, ya da bileklik şifresi uymayan herhangi bir başka yetişkinle birlikte alandan dışarı çıkamıyor. Bu sayede içiniz rahat bir şekilde çocuklarınızı Kidzania'nın eğlenceli dünyasına bırakabiliyor, siz de bu sırada Avm'de vakit geçirebiliyorsunuz.