Kış Turizminin Gönülleri Fetheden Adresi: Uludağ

Bavullar hazırlanmış, elimizde sıcacık yeşil çayımız, sabah yola koyulacak olmanın heyecanı ile yarın olmasını bekliyoruz. Rotamız: Bursa-Uludağ. 
Karın adeta dans ettiği muhteşem manzarasıyla Uludağ, ülkemizde kış mevsiminin en çok tercih edilen kayak merkezi. Pek çok aktivite gerçekleştirebileceğiniz Uludağ’da sevdiklerinizle doyasıya eğlenerek tatilin tadını çıkarabilirsiniz.



İlk olarak, bembeyaz kar pistinin üzerinde kayak ekipmanlarını kiralayıp kayabilir ya da bilmiyorsanız, kayak eğitimi alabilirsiniz. Kayakla kaymanın dışında başka alternatifler de mevcut: İsterseniz kızakla ya da dağ bisikleti ile kaymanın keyfini çıkarırsınız, isterseniz snowboard yaparsınız.



Tatlı yorgunluğunuzun üzerine kayak sonrası Uludağ’da en çok önerilen ve tercih edilen şey ise mangalda sucuk-ekmek ve şarap keyfidir. Midenizi de şenlendirip güzel bir keyif yaptıktan sonra akşam için sıradaki aktivitelere bakalım. Canınız yorgunluğunuzu atmak için odada mı kalmak istiyor? O halde alın sıcacık kahvenizi, şöminenin kenarına kurulun ve Uludağ’ın o muhteşem güzelliğiyle baş başa kalın. Uludağ’a kadar gitmişim, bana durmak yok diyenlerden misiniz? O zaman, oteller bölgesinde yakılan ateşin etrafında arkadaşlarınızla gününüzü eğlenceli hale getirebilir, çalan müzikler eşliğinde içinizdeki dansçıyı ortaya çıkarabilirsiniz. Aynı şekilde oteller bölgesinde yer alan bar ve mekanlarda arkadaşlarınızla doyasıya eğlenmek diğer bir seçeneğiniz olabilir ve bu mekanlarda gerçekleşen parti ve konser organizasyonlarına katılarak da unutulmaz bir gece yaşayabilirsiniz. 



Ertesi gün, otantik dağ kahvaltısının ardından ATV, kar motoru ya da palet gibi kar araçlarıyla Uludağ’da gezintiye çıkabilir ve Uludağ’ın muazzam manzaralarına tanıklık edebilirsiniz. Telesiyej ve teleferik ile Uludağ’ı havadan farklı bir perspektifle seyredebilir, fotoğraflar çekerek anınızı ölümsüzleştirebilir ve dağ tırmanışı yaparak sporcu yanınızı ortaya koyabilirsiniz. Gün içinde yorgunluğunuzu atmak ve güzelliğinizden ödün vermemek adına spa ve saunayla masaj yaptırabilirsiniz. Ya da otellerin kapalı havuzlarında kış ortasında yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz. Alkol seven bir kişiyseniz özel sıcak şaraplar da tatmak için sizi bekliyor olacaktır.



Uludağ’ın sunduğu pek çok güzel aktiviteden bahsettik, artık bundan sonrası Uludağ’a gidecek okurlarımıza kalıyor. İyi eğlenceler!