Küçük Prens Büyüklerin Kalbine Hitap Ediyor

Fransız pilot ve yazar Antoine de Saint-Exupér’in kaleminden çıkan ve sinemaya uyarlanan Küçük Prens, tüm dünyada 276 dil ve lehçeye çevirilip başyapıtlar arasına girdi. Türkiye’de Kuşak Yayınları’ndan çıkan Küçük Prens, kardeşlik, hoşgörü, yardımlaşma, çalışma, saygı, sevgi, iyi huylu olma, zamanı iyi değerlendirme, adaletli olma ve çevreye değer verme gibi onlarca evrensel konuya değiniyor.

Küçük Prens Büyüklerin Kalbine Hitap Ediyor

Büyüklerin dünyasının küçük bir çocuğun gözünden anlatıldığı kitap yirmi yedi bölümden oluşuyor. “Yüzyılın yüz kitabı” arasına girmeyi başaran kitap New York’ta bir otel odasında yazılmış.

Sinemaya da uyarlanan kitap animasyon filmi olmasına rağmen büyük, küçük herkes tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Yetişkinlere nasıl iyi bir birey olmaları gerektiğini anlatan Küçük Prens, küçüklere de nasıl yetişkin olunacağından bahsediyor. Basit bir çocuk kitabı gibi görünse de kitap, modern topluma karşı yazarın eleştirisini gösterdiği bir kitap olarak değerlendiriliyor.

Küçük Prens Büyüklerin Kalbine Hitap Ediyor

Uçağı bozulan pilotun çölde Küçük Prens ile karşılaşmasıyla başlayan kitap, yurdundan ayrılıp gezegen gezegen dolaşan Küçük Prens’in başından geçen olayları anlatması ile devam ediyor. Birbirinden güzel masalların özgün bir biçimde anlatıldığı kitapta olaylar, görseller kullanılarak okuyucuyu hikayeye bağlıyor. Çocukları ve yetişkinleri eğlendirirken, eğiten kitap son zamanların en ilgi gören kitabı olma ünvanını hala elinde taşıyor.

Bu muhteşem filmi izlemek isterseniz Tüm Cinemaximum'larda Her Gün Geçerli Sinema Bileti linkine tıklayıp kaçırılmaz fırsatlarla bilet satın alabilirsiniz.