Kurban Bayramı'nda Ağva Rehberi

İstanbul’a yakınlığı ile bilinen Ağva, önündeki masmavi denizi, arkasına aldığı yemyeşil ormanlık alanıyla adeta iki nehir arasında kalmış saklı bir cennet. Romantizm dolu mekanlarıyla bilinse de Kurban Bayramı'nda macera arayan tatilciler için de oldukça ideal. 

Ağva, İstanbul’a sadece 1 saat 45 dakika uzaklıkta. Dört mevsim boyunca şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenlerin uğrak noktası durumunda.

Bir yanda Göksu Deresi'nde doğanın tadını çıkarırken diğer yanda kendinizi uçsuz bucaksız Karadeniz kumsallarına atabilirsiniz. Böylelikle Kurban Bayramı'nda hem tatilinizi doyasıya yapıp hem de doğası sayesinde dinlenebilirsiniz.

Ağva diyince akla direkt kahvaltı geliyor! Köy kahvaltısıyla ünlü yerde, sıcacık ekmekleri yörede yetiştirilen sebzelerle süslenmiş lezzetleri tadabilirsiniz. Nehrin yakınında veya denizin tam karşısında bir mekanda keyif yaparken tatilinizi geçirme fikri sizce de güzel değil mi ?

ağva rehberiFotoğraf Kaynak: emlakansiklopedisi.com

Kültür turizmine katılmak isteyenlerin de dertlerine derman olacak tarihi yerleri gezebilirsiniz. Aşıklar yolu, Göksu ve Yeşilçay, Kerpe, Kadırga koyu, Kilimli koyu, Saklıgöl, Kalemköy, Akçakese koyu ve Hıcıllıyı muhakkak keşfe çıkın.

Farklı aktiviteleri gerçekleştirebileceğiniz Ağva’da tekne kiralayıp sevdiklerinizle nehirde güzel anlar yaşayabilir, balık tutmayı deneyerek huzurlu vakit geçirebilirsiniz. Yüzme, trekking, avcılık, bisiklet, kano ve fotoğraf aktiviteleri gezinizde yapabileceğiniz aktivitelerin başında yer alıyor.

ağva rehberi kano
Fotoğraf Kaynak: begtour.com

Otel açısından zengin olan beldede otel ve moteller özgün mimariye sahip. Otel tercihinizi Göksu Nehri’nin kıyısında veya Karadeniz sularının yakınlarında yapabilirsiniz.

Ağva’daki En İyi Oteller

Piccalo Mondo Hotel

Göksu Nehri’nin kıyısında yer alan otel fındık ağaçları ile çevrili. Ücretsiz wi-fi erişimi sayesinde otelin nehir manzaralı terasında tatil süresince çektiğiniz fotoğrafları paylaşıp, sevdiklerinizle sürekli iletişim halinde kalabilirsiniz. Açık büfe restoranda deniz ürünlerini ve dünya mutfaklarını tadabilirsiniz. İtalyanca “Küçük Dünya” anlamında ismiyle Piccalo Mondo Hotel size Ağva’da küçük bir dünya sunuyor.

Ağva Rehberi Piccolo Mondo HotelFotoğraf Kaynak: piccolomondohotel.com

Wineport Lodge

Türkiye'nin en büyük fenerinin küçültülmüş halinde konaklama imkanı sağlayan otel Göksu Nehri’nin kenarında yer alıyor. Farklı oda seçeneklerine sahip otelde köy yaşamını deneyimleyip odun kömürü yapımını görebilirsiniz.

Ağva Rehberi Wineport LodgeFotoğraf Kaynak: wineport.com.tr

Ağva Greenline Guesthouse

Otel plaja 15 dakikalık yürüme mesafesinde konumlanmış. Geniş bahçesiyle nehir manzarasına sahip. Neredeyse tüm odalardan nehir manzarasını görmek mümkün.

Ağva Rehberi Ağva Greenline GuesthouseFotoğraf Kaynak: agvagreenline.com

Park Mandalin

Her zevke uygun konaklama şekline sahip. Kütük evde doğa ile iç içe kalabilirsiniz. Otel 3 bağımsız binası ile Göksu deresinin kıyısında yer alıyor.  Ahşap iskele, güneşlenme alanı, şirin restorana sahip otel küçük bir aile işletmesi.

Ağva Rehberi Park MandalinFotoğraf Kaynak: parkmandalin.com

Tranquilla Nehir Evi

"Sakinlik, sessizlik" anlamına sahip ismiyle ve tümüyle doğal malzemelerden inşa edilen otelde 10 adet bağımsız girişli konuk evi buluyor.

Ağva Rehberi Tranquilla Nehir EviFotoğraf Kaynak: tranquilla.com.tr

Villa Pine Garden

Otelin tamamı jakuziye sahip, birbirinden farklı ve şık dizaynda 7 adet suite odadan oluşuyor. 5 odasında şömine bulunan, havuzlu butik otel bir aile işletmesi.

Ağva Rehberi Villa Pine GardenFotoğraf Kaynak: villapinegarden.com

Ağva Mints Hotel

Nehir kıyısında yeşil bir bahçeye ve güzel bir terasa sahip. Bir kaç odasında şömine ve spa küveti mevcut. Güne iskele restoranda yapacağınız kahvaltı ile dinç bir şekilde başlayıp günün geri kalanını farklı aktivitelere ayırabilirsiniz.

Ağva Rehberi Ağva Mints HotelFotoğraf Kaynak: mintshotel.com

Club Grand Becassier

Otel Göksu Nehri’nin kıyısında yer alıyor. Nehir manzaralı barında canlı müzik keyfi yapabileceğiniz otelde açık büfe restaurant ve yüzme havuzu da bulunuyor.



Ağva’da Mutlaka Gezilmesi / Görülmesi Gereken Yerler

Kalemköy

Birçok uygarlığın geçiş yerlerinden biri olmuş olan Ağva’da birçok tarihi kalıntıya rastlamak mümkün. Kalemköy’de Romalılar’a ait kilise ve mezar kalıntılarını görebilirsiniz.

Ağva Rehberi KalemköyFotoğraf Kaynak: tr.foursquare.com

Hacıllı Köyü

Kale ve değirmen kalıntılarının bulunduğu köyde Gürlek Mağarası’nı da muhakkak ziyaret edin.

Ağva Köyü Hacıllı KöyüFotoğraf Kaynak: yudosk.org

Akçakese Köyü

Temiz bir denize ve kumsala sahip olan köyde bir çok doğal güzellik yer alıyor. Şirin mi şirin Akçakese Köyü’ne uğramadan Ağva’dan dönmeyin.

Ağva Rehberi Akçakese Köyü
Fotoğraf Kaynak: firaret.com

Saklı Göl

Karamandere Köyü’nde konumlanan göl Ağva’da tatil yapanların en gözde rotası.

Ağva Rehberi Saklı GölFotoğraf Kaynak: fotokritik.com

Kilimli Koyu

Ağva’da harika bir sahile sahip olan Kilimli Koyu Ege sahillerini aratmıyor. Karadeniz sahillerinden farklı olan koyda denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Ağva Rehberi Kilimli KoyuFotoğraf Kaynak: panoramio.com



Ağva’daki En İyi Mekanlar

Nehir Restaurant

Yeşilçay üzerinde yer alan restoran kapalı bölümü ve iskele restoranı ile hizmet veriyor. En taze balıkları bulabileceğiniz restoranda farklı lezzetler de mevcut.

Ağva Rehberi Nehir RestaurantFotoğraf Kaynak: agvanet.com

Marimar Restaurant

Sahil yolu üzerinde bulunan restoran plaja çok yakın ve doğa ile iç içe yürüyüş parkurunun içinde bulunuyor. Lezzetli yemeklerinin dışında farklı aktivitelere de yer veriliyor.

Ağva Rehberi Marimar RestaurantFotoğraf Kaynak: agvamarimar.com

Ağva Liman Restaurant

Doğal bir ortamda taze balık yiyebileceğiniz Yeşilçay üzerinde yer alan bir restoran. Günlük mezelerin yanında kalamar tavası ve tereyağlı karidesi muhakkak deneyin.

Ağva Rehberi Ağva Liman RestaurantFotoğraf Kaynak: agvalimanrestaurant.com

Kilimli Restaurant

Muhteşem manzarası ve doğası olan bir yerde mevsimin taze balıklarını ızgara, tava, fırın ve buğulama olarak tercihinize bağlı olarak tadabilirsiniz.

Kilimli RestaurantFotoğraf Kaynak: kilimlitesisleri.com

Gizli Bahçe

Göksu deresi üzerinde yer alan ünlü bir restoran. Hem deniz hem et ürünlerini servis ediyor ve ekmekleri köy fırınında yapılıyor.

Ağva Rehberi Gizli BahçeFotoğraf Kaynak: elele.com.tr

Şengül Çiftliği

Aktivitelerle dolu geçen gününüzün ardından uzun saatler oturabileceğiniz nehir kenarında bulunan bir restoran. Izgaradan deniz ürünlerine kadar bir çok lezzet bulunuyor.

Fotoğraf Kaynak: picasaweb.google.com