Kurban Bayramı'nda Yapılabilecek Et Yemekleri

mekan.com
11 Ağustos 2016
1 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Kurban etlerinizi en iyi şekilde değerlendirmeniz ve misafirlerinizle paylaşmanız için pek çok alternatif yemek seçeneği var. Peki etin neresinden hangi yemek yapılır, etler nasıl pişirilir? Harika ipuçları ve iştah açıcı görseller sizlerle!


Kavurma


Kurban etlerinin kesimden hemen sonra tüketilmesi pek çok mide ve bağırsak problemine sebep oluyor. Bu nedenle etlerin en az 24 saat dinlendirilmesi şart. Kurban etinin en çok tercih edilen şekli ise kuşkusuz kavurma. 24 saat dinlendirdiğiniz ve ekstra yağ eklemeden, kendi yağında pişireceğiniz kavurma bayramınıza lezzet getirecek.

Kurban-Bayramı-Kavurma-Bayram-Yemeği


Biftek


Etin en leziz bölümlerinden biri olan biftek, dinlendirme süresinden sonra zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine edilmesinin ardından yüksek ısılı bir et tavasında mühürlenerek pişirilmeli. Böylelikle suyu içerisinde kalacak ve etiniz hem yumuşacık hem de doygun bir lezzete sahip olacak.

Kurban-Bayramı-Biftek-Bayram-Yemeği


Pirzola


Kesimi incelik isteyen pirzolayı da zeytinyağı, tuz, karabiber ve taze kekikle marine ettikten sonra, mümkünse mangalda pişirmenizi öneriyoruz. Mangal için çok uygun bir mevsimde olduğumuzdan bayramınıza keyif katacaktır. Fakat önemli bir uyarı yapmak istiyoruz. Mangal lezzetli olduğu kadar ateşle birebir bir etkileşim olduğundan tehlike de arzedebiliyor. Bu nedenle ateş ve ızgara arasında en az 10 - 15 cm bir mesafe olmasına dikkat edin.

Kurban-Bayramı-Pirzola-Bayram-Yemeği


Köfte


Etlerinizi dilerseniz evde dilerseniz kasabınızda kıyma haline getirerek, bol soğanlı ve maydanozlu köfteler hazırlayabilirsiniz. En sağlıklı pişirme tekniği olan ızgarada yapacağınız köfteler, şölen havasındaki bayram sofranıza lezzetiyle damga vuracaktır.

Kurban-Bayramı-Köfte-Bayram-Yemeği


Beef Stroganof


Jülyen kesilen etlerin, mantar ve krema ile pişirilmesiyle ortaya çıkan ve özellikle pilavla çok yakışan Beef Stroganof, bayram sofralarında da kendine yer bulmayı hakediyor. Etleri zeytinyağı ve sütte bir süre marine etmeyi denemelisiniz ;)

Kurban-Bayramı-Beef-Stroganof-Bayram-Yemeği


Şiş Kebap


Türk Mutfağı’nın dünyaya nam salmış özel yemeği Şiş Kebap’ı evde denemek için kurban bayramı harika bir fırsat olabilir. Zeytinyağı ve çeşitli baharatlarla marine edeceğiniz şişlik etler, lokum diye tabir edilen yumuşaklıkta ve lezzette olacaktır.

Kurban-Bayramı-Şiş-Kebap-Bayram-Yemeği

İstanbul'un En İyi 10 Et Lokantası►