Kuzguncuk'un Tatlı Küçük Dükkanları

Kuzguncuk Üsküdar’ın en tatlı semtlerinden biri. Kuzguncuk’taki en şirin dükkanları sizin için derledik. Ne yapıp edin mutlaka yolunuzu bu sevimli dükkanlara düşürün.

Refika’nın Mutfağı + Simotas Binası

Bir zamanlar otel olan Simotas Binası’nın 5. katında bulunan Refika Birgül’ün sahibi olduğu Refika’nın Mutfağı bir restoran değil, değişik lezzetlerin denendiği bir laboratuvar.

Fotoğraf Kaynak: www.ikizannesiyim.com

Nilgün Berber / Artölye

Nilgün Berber dükkanında 0.8 mikron saf gümüş ve 24 ayar altın iplerle, yarı değerli taşları işleyerek benzersiz takılar yapıyor.

Fotoğrak Kaynak: lepassageweb.com

Bir Kuzguncuk Dükkanı

Bu eski ve güzel boğaz semtindeki şirin dükkanlardan biri de 'Bir Kuzguncuk Dükkanı'. Burada, dönem dönem değişen konseptiyle çeşitli sanatçıların özel tasarımları satılıyor.

Fotoğraf Kaynak: https://www.facebook.com/pages/Bir-Kuzguncuk-Dükkanı

Betty Blue

Ana cadde üzerinde yer alan Betty Blue'nun sahibi Hanım o güzel enerjisini paylaşmaktan hiç çekinmiyor. Buraya geldiğinizde -mevsim uygunsa tabii- portakal kabuklu zeytinyağlı kerevizini mutlaka deneyin deriz.

Fotoğraf Kaynak: foursquare.com

Asude

Asude Ev Yemekleri de ana caddenin üzerinde bulunan Perihan Abla Sokak'ta yer alıyor. 20 yıldır hizmet veren mekanın menüsünde tazecik ev yemekleri bulunuyor. Mantı ve Asude tatlısını denemeniz şiddetle tavsiye edilir!

Fotoğraf Kaynak: foursquare.com

Homemade Arometerapi

Otuz beş yıllık arkadaş olan Arzu Bilgin ve Yeşim Ete'nin buram buram sağlık kokan dükkanında bir sürü aromaterapi yağları satılıyor, Yakında yeni fikirleri olan hayvan aromaterapisini de hayata geçireceklermiş.


Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/HomemadeAromaterapi

Bencil Dükkan

Yine sevimli bir el sanatları mağazası olan Bencil Dükkan'da birbirinden özel tasarım eşyalar satın almanız mümkün.

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/dukkan.bencil

Pita Kuzguncuk

Sıcacık bir kafe olan Pita'nın kahvaltısı meşhur olsa da günlük olarak ev yemekleri ve salatalar da çıkıyor. Ev rahatlığını yaşayıp, huzurun ve lezzetlerin keyfini çıkarabilirsiniz. Çok önemli not: ''Kötü kalpliler giremez!''


Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/pages/Pita-Kuzguncuk