Maksut Aşkar'dan: neolokal

Sekizİstanbul’dan tanıdığımız başarılı şef Maksut Aşkar’ın Kasım 2014’te, Salt Galata’da açtığı neolokal’e çeviriyoruz rotamızı. 'Yeni ve yerel' anlamına gelen neolokal, günden güne unutulan kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşatmaya çalışıyor ve mutfak kültürümüzü hak ettiği yere getirmeyi amaçlıyor. Aşkar’ın mutfağına Gümüşdere’deki tarlalardan ve Türkiye’nin her köşesinden gelen kaliteli, doğal ve lokal malzemeler girebiliyor.



neolokal’in menüsünde sadece lokal klasikleri bulabileceğiniz gibi kavlarında da sadece yerli şaraplara yer verdiklerini göreceksiniz. Klasik dediğimize bakmayın, tabaklarda gerçek üstü sunumlar sergiliyorlar.



Paylaşmayı ve kalıcı olmayı esas alıyor neolokal. Bu sebeple www.neolokaltarifdefteri.com’da menüdeki her yemeğin tarifini yazıyorlar ve sipariş edilen her yemekle birlikte yemeğin malzemesini ve hikayesini anlatan küçük kartlar veriyorlar. Paylaşmak demişken; nefis ekmekler yaptıkları ekşi mayalarının besleme esnasında artan kısmını kullanmadıkları zaman maya@neolokal.com adresine mail atanlarla veya neolokal’e gidip isteyenlerle hem mayayı hem de deneyimlerini paylaşıyorlar. Bu lezzetli ekmeklerden evde de yapabilmek güzel olmaz mıydı?



Her şeyin doğalını kullanan neolokal’in üst katında taze otlar yetiştirdiği küçük bir bahçesi bulunuyor. Henüz roka ve tere yetişen küçük çaplı bir bahçe olsa da giderek büyütüyorlar.



Biz metropol kurbanları için doğal ve lokal beslenmenin bir lüks haline geldiği bu zamanlarda, neolokal bir vaha adeta. Büyük bir emek sarf ediyorlar ve bunu aşkla yapıyorlar. Haliyle sonuçları da müthiş oluyor. Maksut Aşkar’a ve tüm neolokal ekibine mekan.com olarak tebriklerimizi ve teşekkürlerimizi sunuyoruz!