Mehmet Gürs ve Mikla Restaurant

Mehmet Gürs, Türkiye’nin en ünlü şeflerinden biri olarak biliniyor. İstanbul Yiyecek & İçecek Grubu kurucu ortaklarından olan Gürs, Downtown, NuPera, NuTeras, Lokanta, Numnum, Trattoria Enzo, Terra Kitchen, Kronotrop ve en önemlisi de Mikla ile ününü sonuna kadar hak ediyor. İnanılmaz tutkusu ve hırsıyla harika işler başarmış.



Türk bir baba, Fin bir anne… Bu başarının altında melezliğin de faydası olduğu şüphesiz. 1969 doğumlu olan Gürs, Finlandiya’da doğup; Stockholm ve İstanbul’da büyümüş. Johnson & Wales Üniversitesi'nde ‘Otel, Restoran ve Kurumsal İşletmecilik’ okuduktan sonra ABD’de 8 yıl şeflik yapmış. Türkiye’ye dönüşünü de 90’ların ortasında gerçekleştirmiş. Gelmiş ve Downtown’u açıp Mehmet Gürs olmanın ilk adımını atmış.



NuPera, NuTeras, Lokanta ve Numnum’ın şubeleri derken; sevgili Gürs bizlere Mikla’yı armağan etti. Mikla, Vikinglerin İstanbul'a verdiği bir isim. Anadolu’nun lezzetleri konusunda uzman bir restoran. Öyle ki Mikla Restaurant, Dünya’nın en iyi 100 restoranı listesinde 96. sırada. 



‘’Anadolu Mutfağı sadece Türk Mutfağı ya da Osmanlı Mutfağı ile kısıtlı değildir. Osmanlı’nın öncesi ve sonrası, çok daha uzun bir zaman dilimine yayılmış kültürlerin beşiği olan Anadolu’nun farklı etnik kökenlerden ve dinlerden çıkanların tümü, bu bölgenin mutfağını oluşturur. Doğuşu bu bölgede olan şarap, Yeni Anadolu Mutfağı’nın ayrılmaz parçası bizim için.’’ Biz demiyoruz, Mehmet Gürs diyor. 



Düşünün bu derin bilgilerle harmanlanan mutfağı.... Düşünün bu mutfaktan çıkan enfes tabakları… Hatta fazla düşünmeyin, en kısa zamanda Mikla’yı ziyaret edin. Neler kaçırdığınızı tahmin bile edemezsiniz.