Mekan.com 50 bin dolara Fırsat Bu Fırsat tarafından satın alındı!

Mayıs ayı sonunda Aslanoba Capital’den 1 milyon dolar yatırım alan Fırsat Bu Fırsat, jenerik bir isim olan mekan.com‘u satın alarak alan adı satışlarındaki sessizliğe son veriyor.

Aldığımız bilgiye göre Alanadlari.com üzerinden gerçekleşen satın alma 51.500 dolar fiyat etiketiyle tamamlanmış. Bu da güncel kurla 104 bin Türk Lirası yapıyor ki 100 bin TL düzeyinde alan adı satışının ülkemizde nadiren gerçekleştiğini hatırlatmak isteriz. (Bkz: Nisan ayındaki UcakBileti.com’un satışı)

Hızlı bir hatırlatma yapmak gerekirse 2010 yılında fırsat toplayıcı bir site olarak işe başlayıp hızlı bir büyüme göstermiş, farklı açılımlarla gelir kalemlerini genişletmişti. Yapılan yatırım da önemli gelişmelerin habercisi niteliğindeydi.

Mekan.com’da rezervasyon da olacak.

Güncel bilgiler istediğimizde Firsatbufirsat.com’un günlük 35 bin tekil ziyaretçisi ve 1000’in üzerinde mekanla anlaşmalı olduğunu öğrendik. 600’e yakın işletmenin aktif olarak fırsat yayınladığı platform mekan.com ile rezervasyon da dahil olmak üzere mekanlar ile ilgili bir çok hizmet sunmaya hazırlanıyor.

Şu anda 18 kişilik bir ekibe ulaşan ve ekip arkadaşları arayan FırsatbuFırsat’ın kurucularından Oğuz Arslan, alan adı yatırımını yatırım öncesinde de düşündüklerini ama yatırım ile birlikte daha üst sınıf bir alan adına geçme kararı aldıklarını paylaştı. Mekan.com’un da bu alanda alınabilecek en iyi isimlerden bir olduğuna sanırım hemfikiriz.

Mekan.com’un yeni halini merakla bekliyorsanız mekan.com’a e-postanızı bırakabilirsiniz.