mekan.com Editörleri Sizin İçin Gezdi: En Yeni Moda Rehberi

mekan.com
25 Mart 2016
23 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
İstanbul’un en eski ve köklü semtlerinden biri olan Moda, ilk yerleşim yeri olarak Fenikelilerin benimsediği rivayet edilen ve Osmanlı zamanında Avrupa’dan gelen azınlıkların yerleştirildiği, günümüzde ise eski İstanbul hanımefendilerini ve beyefendilerini, genç, entellektüel nesille iç içe görebileceğiniz, içerisinden kırmızı nostaljik tramvay geçen nezih ve sakin bir köşe. Son yıllarda popülaritesi iyiden iyiye artan ve geleneksel mekanların yanı sıra, yeni nesil cafelerin, barların ve restoranların da davetkar havasına bürünen Moda’yı mekan.com editörleri olarak sizler için gezdik ve yepyeni bir Moda rehberi hazırladık. 

Bahar geliyor, şimdi Moda zamanı!

Moda Aile Çay Bahçesi



Yaz kış demeden, İstanbul’da her mevsimin ayrı güzelleştirdiği Moda Aile Çay Bahçesi, poğaçanızı, simidinizi alıp taze demlenmiş çay eşliğinde denize nazır keyif yapabileceğiniz en güzel yerlerden biri. Özellikle bahar ve yaz aylarında sabah kahvaltısı için, şehrin içinde ama bir o kadar da şehrin kaosundan uzak, kendinizi bir Ege kasabasında hissettirebilecek kadar da huzurlu.

Meşhur Dondurmacı Ali Usta



Moda Aile Çay Bahçesine doğru yürürken, önünde uzun kuyrukların olduğu ve birbirinden leziz dondurmalarından seçim yapmakta zorlanacağınız Meşhur Dondurmacı Ali Usta, yılların tecrübesiyle müdavimlerini ağırlamaya devam ediyor. Moda geziniz için en önemli tavsiyelerimizden biri, Ali Usta’dan dondurma yemeniz. 

Kemal Usta Waffles



Ali Usta’nın kapı komşusu Kemal Usta Waffles, rengarenk dekoru ve zengin malzeme çeşitleriyle kayıtsız kalamayacağınız bir mekan. Birbirinden leziz soslar, meyveler ve süslemelerle kendi waffleınızı hazırlatıp, tatlı bir kaçamak yapılacak en doğru adreslerden biri.

Lotta 23 Tattoo & Coffee



Bir dövme ustası Uğur Hasekin ve Moda sektöründen eğitimli bir mutfak insanı olmak için dümen kıran Başak Tarkın Hasekin çifti bir araya gelince ortaya, nezih ve sağlıklı bir ortamda hem dövmenizi yaptırabileceğiniz hem de kahvenizle enfes ev yapımı kurabiyeleri ve poğaçaları tadabileceğiniz farklı bir mekan çıkmış.





İçerisinde camlı bir bölmeyle ayrılmış dövme odasını izleme fırsatı sunan Lotta, dövme yaptırmayı düşünenlerin gözleriyle görerek en doğru bilgiyi alabilecekleri nadir mekanlardan biri. Randevunuzu almayı unutmayın!

Çikolata Dükkanı



Küçücük bir alana bu kadar mutluluk fazla! Rengarenk ve birbirinden leziz çikolataların cazibesine kapılmamak inanın elde değil. Ama Çikolata Dükkanı’nın öyle bir tatlısı var ki, ''bunun için nerelerden gelenler var'' dedirten cinsten; Asuman.

Muaf



Moda deyince akla ilk gelen mekanlardan biri kuşkusuz Muaf. Sade ama nostaljik detaylarla bezenmiş, gözü yormayan ve sanki evinizin bahçesinde oturuyormuşcasına huzur veren Muaf, başarılı mutfağıyla da tercih ediliyor. Bol seçenekli samimi kahvaltıların ve içkinize en güzel şekilde eşlik edecek lezzetli yemeklerin sunulduğu Muaf, bir kez gittiğinizde müdavimi olabileceğiniz bir mekan. 

Kassab Köfte Döner



20 yıllık tecrübesini, 2013 yılında Moda’ya taşıyan ve etin en güzel hallerini, yüksek kalite standartlarıyla sunan Kassab Köfte Döner, çift isim patentine sahip olduğu için Kassap olarak da anılıyor. İki farklı isimle karşılaşırsanız şaşırmayın. 

Cape Pub



Moda’da, mahallenizin pub’ı diyebileceğiniz, ünlü isimlerin de müdavimi olduğu Cape, bol çeşitli menüsüyle beğenimizi kazandı. Güler yüzlü servis ve keyifli vakit geçirmek de cabası.

Digital Lab



Moda’nın yepyeni mekanlarından biri Digital Lab, harika bir konseptle kapılarını açmış. Bisiklet tutkunu bir kardeş ve yaratıcı tasarımlara imza atan bir abla’nın şipşirin mekanında, desen desen bisikletler dikkat çekiyor. Neredeyse hepsi el yapımı olan ürünlerin karşıladığı mekan, aynı zamanda bir cafe. Tamamen kişisel tasarımlarla hazırlanan bisikletler, bu yaz Moda sahillerinde boy göstermeye hazır. 



Volare



Alışveriş ve cafe konseptini birleştiren bir diğer mekan da Volare. 0 - 10 yaş arası çocuklar için rengarenk kıyafetler, el yapımı oyuncaklar bulabileceğiniz gibi, ev dekorasyonunuzu şenlendirecek birbirinden özel ürünler de Volare’de sizleri bekliyor.

Moda Çay Evi



Hani hiç tanımadığınız bir kasabaya ya da köye gidersinizde, sanki sizi elinde büyümüşsünüz gibi içtenlikle karşılayan bir abi vardır; işte tam o formatta bir adam İbrahim Abi. Otantik döşediği mekanında en güzel demlenmiş çayları içer, illaki sohbetsiz kalkamazsınız. Moda Çay Evi’nin favorisi ise kesinlikle sacda menemen. İbrahim Abi’nin özenle hazırladığı sacda menemen hem çok doyurucu hem de bir o kadar lezzetli. 

Korkmaz Büfe



Eğer önünden geçerken boş olduğunu görürseniz bilin ki döner çoktan bitmiş. Yıllardır müdavimlerine, aynı güzel tadı koruyarak hizmet sunan Korkmaz Büfe, Moda’nın olmazsa olmazı. Akşam yemeğine o tazecik etten yapılan dönerden birazcık kalmışsa, şanslısınız.

Eywa



Eywa harika bir konseptle hizmete başlamış. Tüm ürünlerin kendi mutfaklarında hazırlandığı Eywa’da, Çölyak hastalarına uygun glutensiz seçenekler mevcut. Veganları da unutmayan Eywa, kurabiyeleri ve tatlılarıyla dışarıda beslenme sorunu çekenlere muhteşem alternatifler sunuyor. Mekanın favorisi; kurabiyesini kendilerinin yaptıkları gerçek Supangle ve Pavlova.



Pavlova isimli bir Rus balerin, Avustralya turnesinde bir otelde kalırken, otelin mutfak şefi balerinin zerafetinden öyle etkileniyor ki, balerinin adını verdiği bu tatlıyı ortaya çıkarıyor. Civarda muhtemelen başka bir yerde bulamayacağınız bu tatlı denenmeye değer. 

Ludo



El emeği, göz nuru birbirinden güzel takıları ve hazır giyim ürünlerini bir arada bulabileceğiniz sımsıcak bir mekan Ludo. Zevkinize uygun takıları seçerken Elif Hanım’ın mekan kadar sıcak ve samimi sohbetinden kendinizi mahrum bırakmayın.

İstisna Tatlar



Açıldığı günden bu yana dolup taşan, Moda Caddesi üzerindeki İstisna Tatlar, adı gibi istisna tatlar sunuyor. Doyurucu ve zengin kahvaltı menüsü ve kahvelerinize uyumla eşlik edecek birbirinden lezzetli tatlılarıyla İstisna Tatlar çoktan Moda’nın en özel mekanlarından biri olmayı başarmış.

Oyun Atölyesi



Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer tarafından 1999 yılında kurulan, o günden bu yana da tiyatronun en özel isimleriyle başarılı oyunlara imza atan Oyun Atölyesi, Modalıların ve sanat severlerin adeta ikinci adresi. Hali hazırda oynanmaya devam eden iki oyunu ‘’Köprüden Görünüş’’ ve ‘’Testosteron’’ izlenmesi gereken en iyi oyunlar arasında.

Zeplin



Moda’nın en popüler barlarından biri olan Zeplin, özellikle hafta sonları sokağa taşan eğlenceli kalabalığıyla dikkat çekiyor. Gençlerin buluşma noktası diyebileceğimiz Zeplin, klas atmosferiyle de tercih sebebi.

Fil



Moda’nın en iyi barlarından biri de kesinlikle Fil. Zengin alkol menüsü ve kendilerine özgü kokteylleri sayesinde müdavim sayısı oldukça yüksek.

Ayı



Moda barlarından bahsetmişken, Ayı’yı atlamak tabiki olmazdı. Kaliteli müzikleri, bira ve kokteyl çeşitleriyle her daim memnuniyet yaratan Ayı, hafta sonları oldukça kalabalık, bilginize.

Passenger Cafe & Bistro



Kadıköy’de kahvaltı edip, Dünya Mutfağı’ndan en özel yemekleri şahane sunumlarla bulabileceğiniz keyifli bir mekan. Zengin kahvaltı seçeneklerinden seçim yapmakta zorlanacağınız, her birini denemek isteyeceğiniz Passenger’da French Toast tavsiyelerimiz arasında.



Geniş iç mekanının elverişliliğiyle hazırlanan küçük sahnede de tiyatro gösterileri izleyebilirsiniz. Sürprizli Passenger geceleri için mekanla iletişime geçebilirsiniz.

Hale Jale Bütün Mahalle



80’lerin radyo anonslarından esinlenilerek konulmuş ismi ve konsept hazırlanmış dekoruyla hemen dikkatinizi çekecek olan Hale Jale Bütün Mahalle, Moda’nın yepyeni mekanlarından biri. Eski radyolarla donatılmış sevimli mi sevimli ortamında, kendi yaptıkları harika tatlıları mutlaka denemelisiniz.

Pişi Breakfast & Burger



Sonunda Pişi Kadıköy’e geldi! Beşiktaş’ın en gözde kahvaltıcılarından biri olan Pişi, Moda’daki yeni mekanında hizmete başlamış. Sahanlardan yaptıkları aydınlatma sistemi mekanın en dikkat çeken öğelerinden biri.



Kahvaltı ve hamburger servisi sunan Pişi’de akşam 19:00’a kadar servis aralıksız devam ediyor. O kahvaltıların vazgeçilmezi hamur kızartması pişiyi seven Kadıköylüler için, ayrıntılı Pişi Berakfast & Burger’a özel yazımızı yakında sayfamızdan okuyabilirsiniz. 

İLGİLİ MEKANLAR