Mekan.com Kahve Kulübü'nün İkinci Etkinliği Suada MOC'ta Gerçekleşti!

mekan.com
8 Temmuz 2015
128 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
İstanbul'un sokaklarında buram buram tüten kahve kokularını takip ederek kahvenin tadına birlikte varmak için kurulan Mekan.com Kahve Kulübü'nün ikinci etkinliği 7 Temmuz akşamı, geçtiğimiz yıl ilk şubesini Teşvikiye'de açan ve kahveye bakış açısını değiştiren MOC İstanbul'un Suada'daki yeni mekanında gerçekleşti.



'Şehrin en iyi kahvesiyle tanışın' sloganıyla yola çıkan MOC İstanbul ve kurucusu Avustralyalı Master Roaster Sam Çeviköz, kahvenin toplanma, kavrulma, harmanlanma ve demlenmesine ilişkin detayları şehrin kahve tutkunları ve bloggerlarıyla paylaşarak hangi çeşit çekirdekten nasıl bir lezzet elde edilebileceğini anlattı. Dünyadaki kahve tüketim oranları ve Türkiye'deki durumu da değerlendiren Çeviköz, Türkiye'de nitelikli çekirdekle yapılan kahve konusunun daha çok yeni olduğunu ve genellikle düşük kalite Türk kahvesi veya instant kahve tüketildiğini belirterek ilerleyen dönemde özel çekirdeklerle ve demleme teknikleriyle yapılan üçüncü dalga kahvecilerin artacağını söyledi. Sam Çeviköz kahve yapımında dikkat edilmesi gereken değişmez kuralların altını çizerek çekirdeğin yanı sıra ekipmanın, kullanılan su ve sütün kalitesinin, kahvenin tazeliğinin öneminden ve tüm bu değişkenlerin kahvenin lezzetine etkisinden bahsetti.



Kahve damağını geliştirmek isteyen kahve severlerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini de anlatan Çeviköz, Tarabya’da 300 m2’lik alana kurulan ve Eylül ayında ziyaretçilerine kapılarını açacak olan Kahve Fabrikası'nın da haberini verdi.





Etiyopya, Kolombiya, Guatamala, Yemen, Peru, Kostarika gibi dünyadaki 14 ülkeden getirttiği çekirdeklerle ve MOC'a özel blend(harmanlama)lerle ön plana çıkan MOC İstanbul'un Master Roaster'ı Sam Çeviköz'ün danışmanlığını üstlendiği Kulüp, kahve dünyasının kapılarını birlikte aralamak ve kahvenin enerjisini birlikte yudumlamak isteyen herkese açık. Mekan.com Kahve Kulübü'nün etkinliklerine katılmak için Mekan.com'a üye olmak ve aynı isimdeki sosyal medya hesaplarını takipte kalmak yeterli.



Mekan.com Kimdir?
ABD San Francisco'daki Silikon Vadisi'nde kurulan ve bünyesinde 90 bin üye mekan bulunduran "Türkiye'nin En Büyük Mekan Platformu" Mekan.com, restoranlardan teklif almayı, rezervasyon yapmayı, sipariş vermeyi ve mekanla ilgili bilgi ve yorumlara ulaşmayı sağlayan yazılım alt yapısıyla dikkat çekiyor. Mekan.com, kurduğu Kahve Kulübü, Kitap Kulübü, Şarap Kulübü ve Yemek Kulübü gibi communityler ile işletmelere ve markalara alternatif tanıtım/iletişim kanalları açmayı amaçlıyor.