mekan.com Kahve Kulübü'nün İlk Etkinliği At Origin Coffee'de Gerçekleşti!

mekan.com
15 Haziran 2015
8 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Sayısı her geçen gün artan kahve dükkanlarıyla İstanbul'un sokakları buram buram kahve kokuyor. Fakat çoğumuz kahvenin çekirdeğinin nereden geldiğini, nasıl kavrulduğunu, ne şekilde demlendiğini, hangi çekirdekle ne çeşit aromaların tadına varacağımızı bilmiyoruz.  İşte artık tüm bu soruların cevabını bulabileceğimiz bir platform var. Mekan.com Kahve Kulübü!



Her ay düzenlenecek 'Kahve Kulübü' etkinlikleriyle Etiyopya, Kolombiya, Guatemala, Yemen, Peru, Kosta Rika, Brezilya ve Bolivya'dan ülkemize gelen kahve çekirdeklerinin üretildiği bahçelere giderek kahve hasadını izleyip çekirdeklerin dünyasını tanımayı ve kahve kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayan kulübün ilk etkinliği Türkiye'deki sayılı kahve kavuruculardan olan At Origin Coffee'de gerçekleşti.



At Origin Coffee'nin yeşiller içerisindeki bahçesinde katılımcıların soru ve sohbetleriyle ilerleyen etkinlikte, barista eşliğinde çeşitli kahve demleme yöntemleri uygulanarak cupping yapıldı. Güney Afrika'daki kahve tarlalarına ilişkin video gösteriminin yapıldığı etkinlikte, çekirdeklerden ortaya çıkan çeşitli aromaların açığa çıkışına şahit olan katılımcılar kahvenin yanında en iyi gidebilecek tatlı ve kruvasanlarla damaklarını şenlendirdi.



Kulübe katılmak için yapılması gereken tek şey Mekan.com'a üye olmak ve Mekan.com'un Instagram hesabını takipte kalmak. Mekan.com Kahve Kulübü'nün ikinci etkinliği Temmuz ayı içerisinde sınırlı bir katılımla gerçekleşecek.