mekan.com Yemek Kulübü Nişantaşı Başköşe Restoran'da

mekan.com
17 Kasım 2015
5 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Dün akşam mekan.com Yemek Kulübü olarak  yeme - içme bloggerlarımızla birlikte Nişantaşı Başköşe Restoran’da ‘Et Tadım’ etkinliği gerçekleştirdik. Restoran radikal bir kararla ayrıldığı zincirler sonrasında ismini değiştirmiş fakat dün gece kalitesinden, eşsiz lezzetlerinden ve güler yüzlü hizmetinden hiç ödün vermeden, hatta hizmet anlayışını daha ileriye taşıdığını kanıtlayarak bizleri kendine hayran bıraktı. Türk mutfağının en güzel lezzetlerini bizimle buluşturan mekan sadece Türk misafirleri değil yabancı misafirleri de ağarlayarak büyük bir kitleyi müdavimi haline getiriyor.

Nişantaşı Başköşe Restoran

Funda Seydi ve Ferda İskitoğlu’nun ev sahipliği yaptığı gecede tüm tatlar lezzetli ve yenilikçiydi. Mekan alışılmışın dışında çorba servisi yapmıyor fakat yemek öncesi hem çok farklı hem de leziz bir tat olan ‘Konsome’yi (et suyu) denedik. İçindeki baskın baharat tadı ve akıp giden hafif yapısıyla yemek öncesi midelerimizi şenliğe bu su ile hazırladık.

Nişantaşı Başköşe Restoran

Sonrasında mekanın yenilikçi mezeleri şam fıstıklı ve kuru üzümlü ıspanak, maş fasülyesi satalası ve tanıdık tatlar olan kuru patlıcan dolması, tulum peyniri ve çiğ köfte ile geceye harika bir başlangıç yaptık.

Nişantaşı Başköşe Restoran

Gecenin devamında çeşit çeşit dönerler, şişler, kebaplar ve tandır ile tam manasıyla "et"e doyduğumuz bir gece yaşadık. Funda Hanım bizlere restoranda kullanılan etlerin Kırklareli'ndeki çiftliklerinde yetişen %100 kıvırcık kuzu ve süt danalarından elde edildiğini, koyun ırkları arasında Trakya bölgesinin kıvırcık koyununun kas liflerinin ince olması ve yağının bu lifler arasında birikmiş olması sebebiyle ayrıca kuyruk yağına ihtiyaç duyulmadığı için damakta efsane bir tat bıraktığını belirtti.Funda Hanım ‘Çiftliğimizde kuzularımızın hem gelişiminin doğal olması hem de aromatik açıdan zenginleşmesi adına anne sütünün yeteri kadar kuzuya bırakılması sağlanır ve yemle büyütmek yerine meraya çıkarılır. Meranın ot ve yaprakları ile tatlanan hayvanların aynı zamanda mineral bakımından da doğal olarak kendi ihtiyaçlarını karşılamaları, doğal büyümeleri sağlanırken et kalitesi açısından son derece önemlidir’ diye ekledi.

Nişantaşı Başköşe Restoran

Nişantaşı Başköşe Restoran

Nişantaşı Başköşe Restoran

Nişantaşı Başköşe Restoran

Mekan tatlı seçimini ise Belçika çikolatası kullandıkları sufle ve kendi üretimleri kaymakları ile taçlandırdıkları künefeden yana kullanmış. Bu iki lezzet gecenin sonunda hepimizi damak tadının doruklarına ulaştırarak harika bir kapanış yapmamızı sağladı. 

Nişantaşı Başköşe Restoran

Nişantaşı Başköşe Restoran

Gecenin en güzel karelerinden biri tattığı tüm lezzetlerden ve öğrendiği lezzet ipuçlarından memnun kalan davetlilerimizin ve ev sahipliği yapmaktan, insanlara mekanı ve lezzetlerini anlatmaktan memnun Funda Hanım ve Ferda Hanım’ın yüzlerinin güldüğü bu kareydi. 

Nişantaşı Başköşe Restoran

Bizi çok güzel ağarlayan Nişantaşı Başköşe ailesine ve özellikle Funda Hanım’a, etkinlik ayarlama sürecindeki desteklerinden ve katılımıyla gecemize renk katan Ferda Hanım’a ve tüm davetlilerimize çok teşekkür ediyoruz. Sizlere de en kısa zamanda bu lezzetleri denemek için Nişantaşı Başköşe Restoran’a gitmenizi tavsiye ediyoruz.