mekan.com Yemek Kulubü Pera'nın Yeni Nesil Meyhanesi Veranda Pera'nın Yeni Lezzetlerini Deneyimledi

mekan.com Yemek Kulübü dün akşam Pera’nın yeni nesil meyhanesi Veranda Pera’da mekanın lezzet dolu yeni tatlarını denemek için buluştu. Veranda Pera merkezi konumu ve İstanbul manzaralı bir çatı katında konumlandırılmış olmasıyla müdavimlik yaratacak bir mekan. Veranda’nın bir diğer özelliği ise en az atmosferi kadar dikkat çekici ve güzel olan menüsü. Menü alışık olduğumuz meze kavramının dışına çıkılarak oluşturulmuş ancak her detay öyle güzel düşünülmüş ve birbirine zıt lezzetler bile o kadar profesyonelce harmanlanmış ki eski tatları dilden dudağa bile getirmedik.

 

Geceye Veranda Pera şefi’nin bizlere özel olarak hazırladığı vasabili kraker ile kendisi küçük, acısı ve lezzeti büyük bir tat ile başlangıç yaptık.


Vasabi sosunun damaklarımıza yaydığı acı tadı Karadeniz’in baskın lezzeti mısır ekmeği dışında ne silebilirdi ki? Tazeliği ve ağızlarda dağılması ile dikkat çeken bu ekmek tüm misafirlerimizin beğenisini kazandı.


veranda pera


Sonrasında bizlerle buluşan lezzetler rokalı çingen salatası, kaymaklı fırın pancar, ev yapımı Akya pastırma, muhammara, lakerda ve lezzeti dillere destan olacak, tabak tabak yenilecek bir lezzet olan midyeli sarma oldu. Kaymaklı fırın pancar ve midyeli sarma gece boyunca dillerden düşmeyen ve en beğenilen lezzetler olarak gecenin yıldızları seçildi.


veranda pera
 

Daha sonra, kendimizi midyeli sarmanın etkisinden henüz kurtaramamışken, mis gibi kokusu ile iştah kabartan soğan ketçaplı yaprak ciğer ve köpoğlu sos ile yedikçe yediren kıtır mantıyı deneyimlerken bulduk. Biz bu ciğeri hayatında hiç ciğer yememiş ya da yemiş ama sevmemiş kişilerin bile denemesi gerektiğini ısrarla vurguluyoruz!
kıtır mantı


Tam her şey bitti ve çok güzeldi derken şefimiz sağ gösterip sol vurdu! Bizleri dayanamayacağımız iki lezzet ile karşı karşıya getirdi; ev yapımı hellim - fıstıklı sucuk ve mesir macunu- sweet-chili sos eşliğinde servis edilen karides. Hepimizin gözünü sanki onca yemeği yememişiz gibi döndürdü ve her iki lezzette hedefi tam 12’den vurdu.
sweet chili


Hiç yerimiz kalmamış olmasına rağmen geceye tatlı bir kapanış yapmak tabii ki hepimizin beklediği anlardan biriydi. Şefimizin usta ellerinden çıkan kaymaklı profiterol ile bekleyişimiz en lezzetli şekilde son buldu.
veranda pera kaymaklı profiterol


Sizlerde Pazar günleri dışında Veranda Pera’yı ziyaret edebilir, bu enfes lezzetleri ve daha fazlasını deneyimleme fırsatı yakalayabilirsiniz. Veranda Pera yetkili ve çalışanlarına bir kez daha teşekkür ediyor ve yeni etkinliklerimiz için beklemede kalın diyoruz!